Deprem uzmanından İstanbullulara mesaj

İstanbul'da meydana gelen 5,8 büyüklüğündeki depremin ardından büyük İstanbul depremine ilişkin açıklamalarda bulunan ünlü deprem uzmanı Frank Hoogerbeets, İstanbul'daki vatandaşların sakin kalması gerektiğine dair bir paylaşımda bulundu.

YAŞAM 29.09.2019, 13:40 29.09.2019, 13:53
Deprem uzmanından İstanbullulara mesaj

Ünlü deprem uzmanı Frank Hoogerbeets, İstanbul'da yaşanan 5,8 büyüklüğündeki depremin ardından kentte yaşayan vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Hoogerbeets, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "İstanbul'daki sevgili dostlar, lütfen rahatlayın. Dünyada Ocak ayından bu yana 200'den fazla M 5.7+ deprem yaşandı. Bunlardan sadece 3'ü Türkiye'de meydana geldi. Her 5-6 büyüklüğünde deprem için hayatınızı bekleyemezsiniz. Farkında olmak güzel, ama hayatını yaşa." ifadelerini kullandı.

"Yüksek alarmda kalabilirsiniz"

Türkiye'den binlerce sosyal medya kullanıcısı, Hoogerbeets'i önceki gün soru yağmuruna tutmuştu. Sorulara kayıtsız kalamayan deprem uzmanı, Twitter hesabından şu yanıtı vermişti:

"Lütfen deprem yerlerini tahmin edebileceğimiz izlenimini edinmeyin. Yapamayız! Genel olarak gezegene uygulanan kritik zaman dilimlerini izole etme çabasıyla belirli gezegen geometrisine odaklanıyoruz, böylece deprem eğilimli bir bölgedeyseniz yüksek alarmda kalabilirsiniz." 

Frank Hoogerbeets kimdir?

Ünlü deprem uzmanı Frank Hoogerbeets, Hollanda'nın Haarlem kentinde dünyaya geldi. Güneş sistemi, gezegenler ve uzaya olan ilgisi küçük yaşlarda başladı. Babasının bilgisayar mühendisi olması da bu merakını tetikledi. 

Hoogerbeets, babasının yardımı ile geliştirdiği bir yazılım sayesinde evrende meydana gelen hareketlenmeleri görüp tahmin yürütebiliyor. Deprem uzmanı, gezegenlerin dizilimi ve Ay'ın hareketlerinin depremleri tetiklediğini ileri sürüyor. 

Yorumlar (0)