Deprem sonrası Bakan Soylu'dan açıklama: 4. seviye alarm verildi!

Sabah saatlerinde merkez üssü Kahramanmaraş olan 7,4 büyüklüğündeki depremin ardından Gaziantep'te 6,4 büyüklüğünde artçı sarsıntı kaydedildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu depremle ilgili açıklama yaptı. Soylu, "En yüksek seviyede alarm verildi. Bu alarm, uluslararası yardımı da içeriyor." ifadelerini kullandı.

YAŞAM 06.02.2023, 05:43 06.02.2023, 12:33
Deprem sonrası Bakan Soylu'dan açıklama: 4. seviye alarm verildi!

Saat 04.17'de meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki depremin merkez üssünün Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olduğu kaydedildi. İç Anadolu, Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu'daki illerden hissedilen depremin AFAD, yerin 7 kilometre derinliğinde meydana geldiğini duyurdu.

Gaziantep'te 6,5'lik artçı sarsıntı

Merkez üssünün Kahramanmaraş olduğu 7,4'lük depremin ardından saat 04:26'da Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde 6,5 büyüklüğünde artçı sarsıntının meydana geldiği kaydedildi. Artçı sarsıntının çevre illerden de hissedildiği belirtildi.

Soylu: "En yüksek seviyede alarm verildi, uluslararası yardımı da içeriyor"

CNN Türk'ün yayınına bağlanan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, depreme ilişkin açıklamalarda bulundu. Soylu, "Şunu söyleyeyim. Depremden en çok etkilenen Osmaniye, Gaziantep, Hatay ve Kahramanmaraş oldu. Diyarbakır, Kilis ve Adana da etkilendi. Bazı binalar yıkıldı. Depremin Gaziantep ve Kayseri'ye kadar geniş bir çevrede hissedildiği görülüyor. Ekiplerimiz teyakkuza geçti. AFAD ile sevkiyatı kontrol etmek için uğraşıyoruz. En yüksek seviyede, 4'üncü seviye alarm verildi. Bu alarm, uluslararası yardımı da içeriyor." dedi.

Yorumlar (0)