Deprem nedeniyle 7 ilde 100'den fazla bina yıkıldı!

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi merkezli 7,7'lik deprem, çevre illerde de hasara neden oldu. Kentte 34 binanın yıkıldığını belirten Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, 5 kişinin yaşamını yitirdiğini kaydetti. Malatya'da ise yaklaşık binanın yıkıldığı kaydedildi.

YAŞAM 06.02.2023, 09:29 06.02.2023, 18:13
Deprem nedeniyle 7 ilde 100'den fazla bina yıkıldı!

Kahramanmaraş merkezli 7,7'lik deprem nedeniyle çevre illerdeki birçok bina yıkıldı. Depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş'ta yüzlerce binanın yıkıldığı kaydedildi. Bölgeye yakın diğer illerde çok sayıda binanın yıkıldığı aktarıldı.

Osmaniye

Kentte 34 binanın yıkıldığını belirten Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, 5 kişinin yaşamını yitirdiğini bildirdi.

Malatya

Gelen bilgilere göre Malatya'da yaklaşık 100 bina yıkıldı.

Diyarbakır

Depremin ardından Diyarbakır'da da çok sayıda binanın yıkıldığı bildirildi. Kurtarma çalışmalarının başlatıldığı duyuruldu.

Adana

Deprem nedeniyle Adana'da 3 binanın çöktüğü kaydedildi.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Adana Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “3 apartman tamamen yıkıldı. Bu apartmanlardan biri 17, diğeri 14 katlıydı. Ekipler buraya ulaşamıyor. Vatandaşlarımızın yolları boşaltması gerekiyor." dedi.

Hatay

Kahramanmaraş merkezli depremden dolayı Hatay'da da birçok bina çöktü.

Elazığ

Depremin Elazığ’dan da hissedildiği duyuruldu. Elazığ Valisi Ömer Toraman, “Kıymetli hemşehrilerim, şimdiye değin ilimizde herhangi bir yıkım ihbarı gelmedi. Sakin şekilde hareket edelim. Trafikte yoğunluk oluşmasın, yolları boşaltalım." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)