Deprem bilimci Dr. Oğuz Gündoğdu hayatını kaybetti

İstanbul Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü eski öğretim üyesi olan deprem uzmanı Dr. Oğuz Gündoğdu, hayatını kaybetti.

YAŞAM 27.05.2022, 09:29 27.05.2022, 16:17
Deprem bilimci Dr. Oğuz Gündoğdu hayatını kaybetti

Daha önceki senelerde kalp ameliyatı olan Dr. Oğuz Gündoğdu’ya kısa süre önce gittiği rutin muayene kontrolünde damar tıkanıklığı teşhisi konuldu. Bunun üzerine dün Beylikdüzü’ndeki özel bir hastanede ameliyata alınan Gündoğdu’ya stent takıldı. Bugün sabah saatlerine doğru fenalaşan Gündoğdu, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve yaşamını kaybetti.

Dr. Oğuz Gündoğdu kimdir?

1947 yılında Balıkesir’in Bandırma ilçesinde dünyaya gelen Dr. Oğuz Gündoğdu, uzun yıllar İstanbul Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü’nde öğretim üyeliği yaptı. Evli ve bir çocuk babası olan Gündoğdu’nun yarın defnedilmesi bekleniyor.

Gündoğdu, yıllardır olası İstanbul depremine karşı bilgilendirme yapıyordu

Dr. Gündoğdu özellikle de Kuzey Anadolu Fay Hattı konusundaki uzmanlığı ile tanınıyordu. Gündoğdu, 1999 yılında meydana gelen Gölcük Depremi’nde ise sahada aktif olarak görev almıştı. Dr. Gündoğdu, emekli olduktan sonra da Mahalle Gönüllüleri Derneği (MAGDER) Başkanlığı yaptı ve sivil toplum örgütlerinin düzenlediği toplantılara katılarak yaşanabilecek olası İstanbul depremine ilişkin bilgilendirme çalışmalarını sürdürmeye devam etti.

Yorumlar (0)