Denizsiz Diyarbakır'da denizaltı ile ulaşımı sağlıyorlar

Diyarbakır'a bağlı Sur ilçesinde 2012 yılında inşa edilen baraj sebebi ile Harmanlar Mahallesi ortadan ikiye bölündü. Ulaşımda sıkıntılar yaşayan bölge halkı, çözümü denizaltı getirtmekte buldu.

YAŞAM 07.01.2021, 18:00 09.01.2021, 15:25
Denizsiz Diyarbakır'da denizaltı ile ulaşımı sağlıyorlar

Diyarbakır’a bağlı Sur ilçesindeki Harmanlar Mahallesi, 10 yıl evvel temeli atılan ve 9 yıl evvel tamamlanan Pamukçay Barajı sebebi ile ikiye bölündü.

Mahalleye köprü inşa edilmeyince, 8 mezrayı birbirinden ayıran barajı geçmek için mahalle sakini ve mahallenin muhtarı tarafından 40 bin TL'ye İzmir’den bir denizaltı satın alındı.
 

İzmir'den Diyarbakır'a getirilen denizaltı, bölge halkının korkması sebebiyle su üstünde giden bir filikaya çevrildi. Denizaltı sayesinde mahalle ile 8 mezraya ulaşım kolaylaştı.

İzmir'den bölgeye getirilen denizaltı filikası sayesinde mezralar ve mahalle birbirine bağladı. Görenleri şaşkına çeviren denizaltı ile baraj gölünün altından gitmeye korkan bölge halkı, aracı denizaltı filikasına dönüştürdü.

Baraj gölünün üstünde eş zamanlı olarak 69 kişiyi taşıyabilen ve öğrenciler ile hastaların adeta eli kolu haline gelen denizaltı filikası, bölge halkına ücretsiz olarak hizmet veriyor.











 

Yorumlar (0)