Denizlili şehidin silah arkadaşlarından vefa göstergesi

28 sene önce Bingöl'de şehit edilen Denizlili er Mehmet Öztürk'ün asker arkadaşları, şehit yeğeninin düğününde duygusal anlar yaşatırken, bir yandan da düğüne renk kattı.

YAŞAM 21.08.2021, 11:30 22.08.2021, 17:18
Denizlili şehidin silah arkadaşlarından vefa göstergesi

24 Mayıs 1993’te Elazığ - Bingöl karayolunda usta birliklerine teslim olmaya giden konvoya karşı gerçekleştirilen terör saldırısında şehit olan 33 silahsız erden birisi olan Denizlili Mehmet Öztürk’ün kardeşi Feridun Öztürk, Ümmühan Öztürk adlı kızını Nesim Yiğit ile evlendirdi. 

Şehit arkadaşlarından vefa göstergesi

Yapılan düğüne şehit Mehmet Öztürk’ün silah arkadaşları da katılırken, şehit Öztürk’ün silah arkadaşları Türk bayrağı ve sancak baskılı tişörtleri ile sahneye çıkarak Tavas Zeybeği oynadı. 

28 sene önce beraber askere gittikleri Mehmet Öztürk’ün yeğeni Ümmühan’ı, düğün gününde yalnız bırakmayan silah arkadaşları, Türk bayrağıyla gösteri yaptıkları düğün sırasında duygu dolu anlar yaşattı.

Öztürk’ün şehit olduğu saldırıdan yaralı olarak kurtulan ancak yaşamını tekerlekli sandalyede geçirmek durumun kalan arkadaşı gazi Erdal Özdemir, sahnenin ortasına gelerek arkadaşlarına eşlik etti.

“Şehitler ölmez vatan bölünmez”

Şehit Öztürk’ü geçen 28 seneye rağmen unutmadıklarını söyleyen Kemal Aysön, düğünde olduklarından dolayı çok mutlu olduklarını fakat buruk bir sevinç yaşadıklarını kaydetti ve; “1993/1 tertip olarak biz, vatan görevine giden askerleriz. Biz Mehmet Öztürk ile birlikte askere gittik fakat birlikte dönemedik. Hain saldırı neticesinde arkadaşımızı kaybettik. Allah mekanını cennet eylesin. Denizli’nin ayrı noktalarında yaşayan arkadaşları olarak burada bulunmak istedik. Burada bizi buluşturan şehidimizin ağabeyi Feridun Öztürk’e teşekkür ediyorum. Tekrar onlar sayesinde bir araya geldik. İyi ki buraya gelmişiz, şehitler ölmez vatan bölünmez.” şeklinde konuştu.

Şehidin arkadaşlarından Aydın Selçuk, “Şehit arkadaşımızın ağabeyini, burada düğünde yalnız bırakmak istemedik. Sevinçli gününde yanında olabildiğimiz için gururluyuz” açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)