Denizli’de yer altından gelen seslerin sebebi belli oldu 

Denizli Merkezefendi’de yer altından gelen, geceleri ortaya çıkan ve saatlerce devam eden sesler tüm mahalleliyi uykusuz bırakıyordu. Su ve Kanalizasyon İdaresi tarafından yapılan incelemede sebebin “hava kabarcıkları” olduğu öğrenildi. 

YAŞAM 25.03.2021, 13:19 26.03.2021, 09:29
Denizli’de yer altından gelen seslerin sebebi belli oldu 

Denizli Merkezefendi’de 3 gece üst üste duyulan ve yer altından gelen sesler mahalleliyi tedirgin etti. Özellikle gece saatlerinde başlayan, saatlerce süren ve balyoz vurması ve patlama sesi gibi gelen sesler mahalleliyi ayağa kaldırmıştı.

Mahallesi 3 gece boyunca dinmeyen ses için önce polis ekiplerine haber verdi. İnceleme yapan ekipler, AFAD ve belediye ekiplerine haber verdi. Yapılan incelemelerde seslerin asfalt üstüne yayıldığı ve hatta evlerde de duyulduğu tespit edildi. Uzun saatler süren incelemeler sonucunda seslerin kanalizasyonda bulunan problemden kaynaklanabileceği tespit edildi.



Ekipler saatler boyunca inceleme yaptı

Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Su ve Kanalizasyon ekiplerine haber verildi. Ekipler, yaptıkları incelemeler sonucunda seslerin “kanalizasyonda oluşan hava kabarcıklarının patlaması” sonucu ortaya çıktığını belirledi.

DESKİ ekipleri kanalizasyon borularında oluşan havayı aldı ve bu şekilde sesin geçmesi sağlandı. Mahalleli de günler sonra rahat bir uyku çekti.



Yorumlar (0)