Denizli’de 1 kilo 600 gramlık domates hayrete düşürdü

Suudi Arabistan, Rusya, Çin, Hollanda, Almanya, Azerbaycan, İran, Avusturya ve Katar’a ihraç edilen Denizli Çameli’de üretilen 1,6 kg domates görenleri hayrete düşürdü.

YAŞAM 10.10.2021, 17:20 11.10.2021, 10:16
Denizli’de 1 kilo 600 gramlık domates hayrete düşürdü

Ülkemizin örtü altı yaş meyve ve sebze merkezi olarak da akıllara kazınan ilk yerlerinden Denizli Çameli, hem ülkemizin hem de kış ayının yaşandığı pek çok ülkenin domates ihtiyacını karşılamak amacıyla sera üretiminde tam kapasite çalışıyor. Bombus arılarının kullanıldığı serada domates üretimi gerçekleştiriliyor. İlçede domates üretimi yapan kişi sayısı 3’den 150’ye çıktı.

Senenin 12 ayında yaklaşık olarak 180 tona dek üretimi yapılan domatesleri dünyanın pek çok ülkesine ihraç etmenin yanında İstanbul, Ankara, Eskişehir gibi büyük şehirlere de gönderilip satışa çıkartılıyor. Serada üretimi yapılmış olan domateslerin ağırlığı kimi zaman 1 kiloya çıkıyor. Hasadı halihazırda süren Cameli kınalısı ismiyle bilinen domateslerin birçoğu Avusturya, Katar, Azerbaycan, İran, Irak, Hollanda, Almanya, Rusya, Çin ve Suudi Arabistan gibi ülkelere ihraç ediliyor. İlçede domates üretimi gerçekleştiren Cengiz Yılmaz’ın serasında yetişen ve ağırlığı 1,6 kg olan domates ise görenleri hayret ettirdi.

“Domates yaklaşık 40 gün boyunca duruyor”

Cengiz Yılmaz, örtü altı domates üreticiliğini 2016 senesinden bu zamana dek yapmaya başladığını ifade ederek, “Vatandaşın buradaki ekonomik anlamda gelişmesi maksadıyla çok iyi bir yatırım olduğunu söyleyebiliriz domates üretiminin. Kasım ayının ortasına dek hasat gerçekleştiriyoruz. Bu sene yalnızca benim 180 ton hedefim bulunuyor. Hiçbir zaman üretim yaparken hormon kullanmıyoruz. Yalnızca bombus arılarını kullanıyoruz. Bundan dolayı hem dayanıklı hem de lezzetli domateslerimiz oluyor. Çameli Kınası ismini verdiğimiz domatesimiz yaklaşık olarak 40 gün dayanıyor. Başlatılmış olan projenin bize en büyük faydası şüphesiz bu oldu.” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)