Denizli'de vatandaşlar evlerine dönemiyor

Denizli'nin Bozkurt ilçesinde meydana gelen 6 büyüklüğünde depremin ardından Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri hasar tespitini sürdürüyor. Vatandaşların bir süre daha evlerine dönmemeleri isteniyor.

YAŞAM 09.08.2019, 14:54
Denizli'de vatandaşlar evlerine dönemiyor

Denizli'nin Bozkurt ilçesinde meydana gelen 6 büyüklüğünde depremin ardından hasar tespit çalışması devam ederken vatandaşlara bir süre daha evlerine dönmemesi konusunda uyarı yapılıyor.

Türk Kızılayı ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekipleri, kurulan çadırlarda ve evlerinin bahçelerinde geceleyen vatandaşlara yemek dağıtımı yapıyor.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri tarafından ilçe merkezi ve bağlı köylerdeki evler tek tek gezilerek hasar tespiti yaoılıyor. Diğer bir yandan, olası artçı depremlerin yol açacağı hasara karşı cami ve araçlardan 'evlere girilmemesi, tüm çadır ihtiyaçlarının karşılanacağı' yönünde uyarılarda bulunuluyor.

Güvenlik güçleri, Bozkurt ilçesi girişlerinde güvenlik noktaları oluşturarak zaman zaman kimlik kontrolü yapıyor.

"İlk kez böyle bir deprem yaşadım"

6 büyüklüğünde depreme evin içerisinde yakalanan 53 yaşındaki Ruziye Çelik, deprem anında binalardan ses gelmeye başlayınca kendisini dışarıya attığını ifade etti. 

Kiremitlerin hareket ettiğini görünce korktuğunu belirten Çelik, "İlk kez böyle bir deprem yaşadım. Çok korktuk. Evlerden toz çıkmaya başladığını gördüm. Her yerde hasar oluştu. Geceyi bahçede kurduğumuz küçük çadırda geçirdik. Deprem olmadan önce pazarcı olduğum için hazırlık yapıyordum. Daha sonra korkudan eve giremedik. Ne yapacağımızı bilemedik." dedi.

"Ev yıkılacak zannettim"

81 yaşındaki Hanife Avcı, depremle birlikte evden zor çıktığını kaydederek, "Akşam avluda halının üzerine serdiğimiz yatakta yattık. Ev yıkılacak zannettim. Bayram temizliği yapmıştım. Evimde çok zarar oldu. Daha önce böyle bir sarsıntı yaşamamıştım." diye konuştu.

Osman Avcı (87), namaz kıldıktan sonra koltukta oturduğu sırada depreme yakalandığını ve hemen eşini evden çıkardığını söyledi.

"Yıllarca yaşadığım evim ağır hasar almış"

İsmail Kaya (87) ise 50 yıl önce yaptıkları evin hasar görmesi nedeniyle üzüntü duyduğunu bildirerek, "Camide namazımı kılıp, arkadaşlarla kahveye çay içmeye gitmiştim. Depreme orada yakalandık. Aklıma hemen evim geldi. Çok hasarlı olduğu görünce ağladım. Yıllarca yaşadığım evim ağır hasar almış. Devlet büyüklerimizden yardım bekliyoruz." ifadelerini kullandı. 

"Çadır güvenli ama evlerde can güvenliğimiz yok"

Geceyi çadırda geçiren 60 yaşındaki Cemil Kaya, çadırların çok rahat olduğunu ifade ederek, "Çadırlarda sıcacık yattık. Dışarısı soğuktu. Yemeklerimizi yedik. Bu akşam da çadırda kalacağız. Çadır güvenli ama evlerde can güvenliğimiz yok. Devletimizden Allah razı olsun. Ekipler sürekli yanımıza gelerek ihtiyaçlarımızı sordu. Herkesten çok memnunuz. Allah devlete zeval vermesin." diye konuştu. 

Yorumlar (0)