Denizli'de pazarın fenomeni Dudu Abla’dan sıra dışı pazarlama yöntemi

Denizli’de kurulan bir semt pazarında peruk takarak kadın kıyafetleri giyen esnafı görenler, dönüp bir daha bakıyor. ’Bıyıklı Dudu Abla’ olarak ünlenen esnaf bu sayede satışlarını artırdı.

YAŞAM 15.06.2022, 11:35
Denizli'de pazarın fenomeni Dudu Abla’dan sıra dışı pazarlama yöntemi

Esnaf Feridun Altınoluk, tutkusu olan tiyatroyu yaşadığı maddi problemler sebebiyle bırakmak zorunda kaldı. Sahnelere veda eden Altınoluk, şimdilerde Denizli’de bulunan bir pazarda kadın kıyafetleri satarak geçimini sağlıyor.

Eski sevdası işine yaradı

Son zamanlarda satışlarının azaldığını fark eden Feridun Altınoluk, çözüm arayışına girdi. Eskiden sahnelere çıkan Altınoluk, tiyatroculuğunu pazarda göstermeye başladı. Sattığı kıyafetlerden giyinen ve kafasına peruk takan eski tiyatrocu, müzik eşliğinde göbek atarak insanları tezgahına çekmeyi başardı.

Satış rakamları yükseldi

Civardaki pazarlarda “Bıyıklı Dudu Abla” şeklinde adını duyuran Altınoluk’un sosyal medyada yayınlanan videolarını da yüzlerce kişi tarafından izlendi.

Sıra dışı tarzıyla pazarda dikkatleri üzerine çeken Altınoluk, bu sayede hem satışlarını artırdı hem de müşterilerini eğlendirmeyi başardı.

“Kötü ithamlarda bulunanlar 10 binde birdir”

Tiyatro oyunculuğunu kullanarak müşteri memnuniyeti ve daha çok kazanç sağladığını dile getiren Feridun Altınoluk, tezgahında yaptığı dans şovlarıyla da insanların stresini aldığını söyledi.

Altınoluk, “Benim mahlasım ’Dudu Abla’. Bu ismi bana babam koymuştu. Ben insanları çok seviyorum, çünkü benim para kazanmama sebep oluyorlar. Bazen bu işi, bu giysilerle yaptığımdan ötürü hakkımda kötü ithamlarda bulunanlarda oluyor. Ancak bu sayı 10 binde bir kişidir. Beni görmeye gelenlerden bazıları ‘acaba eşcinsel mi’ diyorlarmış fakat öyle bir durum yok. Benim en büyük hedefim, insanları eğlendirebilmektir. Pazara gelen müşterilerim hem ürünleri hem de beni çok seviyor” dedi.

Önemli olan isminin duyulmasıydı, başardı

Asıl düşüncesinin kadın kıyafetleri giymek olmadığını söyleyen Altınoluk, “Benim satış düşüncem buydu. Müşterilerin sattığım kıyafetleri daha rahat bulabilmesi ve tanımaları için böyle bir plan yaptım. Örneğin birisi ‘bu kıyafeti nereden aldın’ dediğinde Karabıyıklı Mehmet dediklerinde ama Mehmet olduğunu nasıl bulacaklar. Ama insanlara, ‘kıyafetini nerede aldın’ denildiği zaman, ‘kadın gibi gezen Dudu’dan aldım’ diyorlar. O zamanda beni hızlı buluyorlar” şeklinde ifade etti.

“Çıkıp çıkıp geliyorlar”

Sosyal medyada paylaşılan videoları sayesinde müşteri sayısının fazlalaştığına vurgu yapan Altınoluk, “Ürünlerimin birçoğu ünlü markaların kıyafetleridir. Satılan eşyaların fiyatına ve kalitesine uygun olması çok önemli bir konudur. Bazıları bana ‘neden kadın gibi giyiniyorsun’ diyor. Ancak benim güzel ürünlerimin kalitesi ne şekilde belli olacak. Tezgahıma gelen insanlar ürünlerimi rahatlıkla alıyor. Çünkü aldığım bütün kıyafetler kalitelidir. Hepsi adı duyulmuş markaların kıyafetleridir” diye konuştu.

“Hem beni seviyorlar hem stres atıyorlar”

Sosyal medyada yayınlanan videolarının çok sevildiğini dile getiren Altınoluk, “Benim videolarıma tıklayan tıklayana… Çünkü halkımız bana bayılıyor. Müşteriler devamlı olarak bana geliyor. Beni gören insanlar hem beni sevdiklerini hem de stres atıklarını söylüyor” dedi.

Dudu Abla’yı izleyenler pazardan mutlu ayrılıyor

Sabahın erken vakitlerinde pazar alışverişine gelen Semra Gülseven de kıvrak dansıyla dikkat çeken Dudu Abla’yı izlemekten mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Pazara alışveriş yapmak için geldiğini söyleyen Gülseven, “Alışverişe geldim. Daha sonra Feridun beyin tezgahını gördüm. Oynaması, hareketleri çok hoşuma gittiği. Bu yüzden 2 saat oldu pazardan çıkamadım. Müşterilere hem satış yapması hem de eğlendirmesi çok hoş. Her sabah pazarında böyle güzel şeyler görmek isteriz. İnsanların dikkatini çekiyor ve bizler de çok seviyoruz. Ben tabii bu duruma hayran kaldım. Biraz önce de resim ve öz çekim yaptık” şeklinde konuştu.

Yerli yabancı herkes Dudu Abla’ya hayran

Alışveriş yapmak için pazara uğrayan İran uyruklu Amin Fooladin, “Biz Dudu Abla’yı fenomen dansıyla tanıdık ve çok eğlendik. Bu sayede buraya alışveriş yapmaya geldim. Ben de Türkiye’de yabancıyım. Tezgahta çok güzel oynuyor ve insanları eğlendiriyor. Kendisi de şarkılar söylüyor ve buna dansını da katıyor. Bu pazarın neşesi haline gelmiş. Umarım bu şekilde eğlenceli pazarlar hep olur” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)