Denizli'de camide 'bulldog' paniği

Denizli’de namaz eda edildiği sırada sahibinin elinden kurtulup camiye giren köpek, camidekilere korku dolu anlar yaşattı. Camiye dalan köpek, güvenlik kameralarına da yansıdı.

YAŞAM 23.06.2021, 22:02 24.06.2021, 14:15
Denizli'de camide 'bulldog' paniği

Denizli’ye bağlı Merkezefendi ilçesinde bulunan Çaybaşı Camii, olağandışı bir olaya tanıklık etti. Yatsı namazını eda eden cami cemaati, duaya geçtiği esnada hayatlarında unutamayacakları bir sürprizle karşı karşıya kaldı. Sahibinin elinden kaçan bulldog cinsi köpek, açık gördüğü caminin kapısından içeri girdi. Köpek ile karşılaşan yaşlı adam, dua ettiği esnada bir anda yanında beliren köpeği görünce zıpladı. Namazlarını bitirmek üzere olan cemaatin bulunduğu ana kısma geçen köpek etrafa koşuştururken, cemaati oldukça tedirgin etti. Telaşla köpeğinin peşinden koşarak camiye giren sahibi, meydana gelen kovalamacanın akabinde yakaladığı köpeğini kucaklayarak hemen dışarı çıkardı. Camidekilere karşı mahcup olan hayvan sahibi, özür dileyerek kendini affettirmeye çalıştı. Büyük bir paniğin yaşandığı o anlar ise güvenlik kameraları tarafından kayda geçti.

"Daha dikkatli olmak gerekiyor"

Cami imamı Mustafa Göker, ömründe ilk defa böyle bir manzarayla karşı karşıya kaldığını dile getirdi. Göker, “34 senelik görev hayatımda ilk defa böyle bir şey başıma geldi. Tam da dua ettiğimiz esnada davetsiz misafir içeri girdi. Hepimiz bir hayli korktuk. Benim için hiç unutamayacağım bir hatıra oldu." dedi. 

Camiye daha evvel birçok kez kedi girdiğini fakat ilk defa bir köpekle karşı karşıya kaldıklarını aktaran Göker, şöyle devam etti:

“Hayvan sahiplerinin daha dikkatli olması gerekiyor. Köpek sevme hakkı olduğu gibi korkma hakkı da var. Hayvan sahiplerinin buna dikkat etmesi lazım." 

Yorumlar (0)