Denizli'de alkollü sürücünün üflememe bahanesi: "Ciğerlerim yetmiyor abi"

Denizli Pamukkale'de kontrol noktasında polise yakalanan alkollü bir sürücü alkolmetreyi üflememek  çin polise türlü bahaneler uydurdu. Sürücü polislerden, "Ciğerlerim yetmiyor abi." diyerek kaçmaya çalıştı.

YAŞAM 29.06.2021, 12:08 30.06.2021, 09:41
Denizli'de alkollü sürücünün üflememe bahanesi: "Ciğerlerim yetmiyor abi"

Denizli'de uygulanan sokağa çıkma kısıtlamalarında 'dur' ihtarına uymayıp 10 kilometre boyunca kaçan alkollü bir sürücü kendisine test yapmak isteyen polise zor anlar yaşattı. Sürücü alkollü olduğu ortaya çıkmasın diye hatalı üfleme yaptı ve "Ciğerlerim yetmiyor abi" diye kendisini savunması ilginç anlara sahne oldu.

Elde edilen bilgilere göre Pamukkale'ye bağlı bir uygulama noktasında polis ekiplerince sokağa çıkma kısıtlamalarını ihlal edip caddede drift atan 43 yaşındaki Mürsel Z. idaresindeki araç durdurulmak istendi. Sürücü 'Dur' ihtarına uymayınca polis ve sürücü arasında kovalamaca meydana geldi. Kovalamacaya motorize ekipler de katılırken 10 kilometrenin ardından kovalamaca son buldu.

Bilinçli hatalı şekilde üflemeler polisi çileden çıkarttı

Kovalamaca sonucunda yakalanan sürücüye alkol testi yapmak isteyen polis ekiplerince zorlu mesai bu noktadan sonra başladı. Alkollü olduğu ortaya çkımasın diye peş peşe hatalı üflemeler gerçekleştiren alkollü sürücü polislere zor dakikalar yaşattı. 3'üncü defa yapılan tekrarda da cihazın ağzına dilini koyan Mürsel Z., polis memurunun sinirlendiğini görünce, "Ciğerim yetmedi abi vallahi gelmiyor. İşlem yapın isterseniz ama gelmedi işte." deyip kendisini savunmaya çalıştı.

"Hastaneden aldık adamı, bunlar suç değil"

Ceza kesilmemesi amacıyla polise neden sokağa çıktıklarını aktarmaya çalışan iki arkadaş, "Arkadaşı hastaneden aldık. ATM'ler varmış oraya gittik. Hala arkada oturuyor bak. Adamın kalacak yeri yokmuş. Oradan alıp geldik. Bunlar suç değil ya." diyerek suçsuz olduğunu polislere kanıtlamaya çalıştı.

Polise zor anlar yaşatan Mürsel Z. ve birlikte araçta bulunduğu Naci G ve Süleyman Y.'ye alkollü bir şekilde araç kullanmak, kısıtlamayı ihlal etmek ve drift atmak suçlarıyla yaklaşık olarak 21 bin TL para cezası kesildi. Alkollü sürücünün kullanmış olduğu araç ise çekici yardımıyla otoparka götürüldü.

Yorumlar (0)