Denizin dibinde çay içtiler!

Emniyet Sivil Memurları Sendikası (ESİM-SEN) Başkanı Ahmet Sağlam, bu sefer de bir protesto yöntemi olarak denizin dibinde çay içmeyi seçti.

YAŞAM 06.11.2019, 15:13 08.11.2019, 10:55
Denizin dibinde çay içtiler!

Yaklaşık 111 bin yardımcı hizmetler sınıfı personelinin bulunduğu kamu kurum ve kuruluşlarında sadece çay ocaklarında, yemekhanelerde, bulaşıkhanelerde ve temizlik işlerinde çalıştırılmalarına dikkat çekmek için Emniyet Sivil Memurları Sendikası (ESİM-SEN) şaşırtıcı bir etkinlik düzenledi. Genel olarak etkinlikte personellerin kariyer basamaklarını tırmanamamaları, sadece bulundukları pozisyonlardan emekli olmaları ve tazminat gibi haklardan yararlanamamaları sorunları üzerinde duruldu.

Denizin dibinde çay içtiler

Ahmet Sağlam, ESİM-SEN Başkanı, bu şaşırtıcı etkinlikte denizin dibinde çay yudumladı. Sağlam, dalgıç kıyafetlerini giyip Antalya’nın Kaş ilçesinde denize girdi. Sendika üyeleriyle beraber metrelerce derine inen Sağlam, “657’nin kanayan yarası yardımcı hizmetler sınıfı kaldırılsın” yazılı pankartı açtı. Bunun üstüne de Sağlam ve diğer üyeler 3 çay bardağı içerisinde bulunan sembolik çayı içti. 

Haklarından mahrum bırakılıyorlar

111 bin kişinin bulunduğu yardımcı hizmetler sınıfının ortadan kaldırılması, problemleri açıkça belirtmek ve bu konuda insanları bilinçlendirmek amacıyla bu etkinliği gerçekleştirdiklerini söyleyen Sağlam, “Tam olarak görevleri belirtilmediği için birçok üniversite mezunu ve nitelikli personel, mevzuata aykırı olarak çay ocaklarında, yemekhanelerde ve temizlik işlerine getirilerek potansiyellerini harcıyorlar. Kariyer planlaması ve ünvan değişimi gibi önemli şeyler eksik olduğu için işlerinde yükselemiyorlar ve tek bir yerde çakılı kalıyorlar. Bu insanlar, girdikleri kadrolarda, genellikle en alt kadrolarda, emekli oluyor. Tazminat gibi haklardan da yararlanamıyorlar.” diye belirtti. 

Bir öncekinde gökyüzünde çay içmişti

Daha önce de kamu kurum ve kuruluşlarında bulunan 110 bin yardımcı hizmetler sınıfı personelinin kendi nitelikleri dışındaki işlerde çalıştırılmasına ve görev tanımlarının net bir şekilde yapılmamasına dikkat çekmek için yine farklı bir protesto yöntemi seçmişlerdi. Sendika Başkanı Sağlam, paraşütle gökyüzünde süzülürken hem çay doldurdu gem de işçi tulumu, aşçı önlüğü, takım elbise ve baretten oluşan bir kostüm giymişti.  

Protestoda ESİM-SEN Başkanı Ahmet Sağlam, yamaç paraşütü ile gökyüzündeyken demlikten çay bardaklarına çay doldurdu. Sağlam, doldurduğu çayı ilk kendi yudumladı daha sonra da beraber havalandığı pilota içmesi için ikram etti.

Yorumlar (0)