Denizdeki beyaz tabaka, Tekirdağ’da efsane görüntüler oluşturdu!

Tekirdağ’da Marmaraereğlisi, Şarköy ve Süleymanpaşa ilçelerindeki deniz kıyısına vuran beyaz tabaka şaşırttı. Halk dilinde deniz salyası, bilimsel olarak da müsilaj adıyla bilinen tabaka, havadan enfes görüntüler oluşturdu.

YAŞAM 05.05.2021, 17:32 05.05.2021, 18:06
Denizdeki beyaz tabaka, Tekirdağ’da efsane görüntüler oluşturdu!

Havadan görüntülenen Marmara Denizi’nin Tekirdağ’a olan kıyısında, ilginç görüntüler fark edildi.  Halk arasında deniz salyası olarak bilinen ama bilimsel adıyla müsilaj olan beyaz tabaka, farklı bir manzara oluşturdu.  Kıyıda biriken beyaz tabaka, ilginç bir görüntü oluştururken, Tabaka özellikle Tekirdağ’ın Süleymanpaşa, Şarköy ve Marmaraereğlisi’ne olan kıyılarında meydana geldi.



Doğal nedenlerle oluşuyor

Beyaz bir tabaka oluşturan müsilajın, denizde su sıcaklığının artmasıyla beraber bu olaya paralel olarak görüldüğü biliniyor. Doğal nedenler sonucu oluşan bu tabaka, hiçbir şekilde kimyasal kirlilikle alakalı olarak görülmüyor. Havadan görüntülenince enfes görüntü oluşturan beyaz tabaka, birçok kişi için ise felaketin habercisi durumunda.



Balıkçıları kötü derecede etkiliyor

Bu yaşanan tabaka olayının en çok çevredeki balıkçılara maddi etki yaptığını belirten Süleymanpaşa Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı İbrahim Pehlivanoğlu, deniz salyasının ilk defa bu kadar güçlü bir etkiyle oluştuğunu ve uzun süre kaldığını söyledi. Balıkçılar için müsijalın adeta korkulu bir rüya haline geldiğini aktaran Pehlivanoğlu, özelikle küçük teknedeki balıkçıların işlerini yapamadığını ve bu tabakanın Şarköy’e kadar uzandığını da sözlerine ekliyor.

Yorumlar (0)