Defineciler, Siirt’teki tarihi camiyi harabeye çevirdi 

Siirt’teki kaçak define avcıları, 130 yıllık camiyi harabeye çevirdi. Önce ateş yakıp itfaiye ekiplerinin söndürmesini bekleyen kişiler, soğuma yapıldıktan sonra gelip camiyi kazdı. 

YAŞAM 26.04.2021, 14:20 27.04.2021, 15:34
Defineciler, Siirt’teki tarihi camiyi harabeye çevirdi 

Siirt Karakol Mahallesinde bulunan 130 senelik Şeyh Maruf Camisi, definecilerin kurbanı oldu. “Burada define var” diyerek camiye gelen kişiler, çok bilinen “definecilik  yöntemini uyguladı. Kişiler, önce tarihi camiyi ateşe verdi. Bölgeye gelen itfaiye ekipleri, alevleri söndürdü.

Cami içinde yapılan soğutma çalışmalarını gören kimliği belirsiz defineciler, ardından cami içine girerek kazıya başladı. 



Olayı, bir gazeteci ortaya çıkardı

Definecilerin sürekli kazı yaptığı ve harap hale getirdiği caminin halini ortaya çıkaran gazeteci Ayhan Mergen, caminin daha fazla talan edilmemesi için kısa zamanda restoresinin yapılması gerektiğini söyledi.

Mergen, Şeyh Maruf Camisinin koruma altına alındığını ve 2010 senesindeki restorasyon çalışmasından sonra kullanıma açıldığını ancak sonraki yıllarda yaşanan çatlaklar ve eğilmeler nedeniyle caminin tekrar kapatıldığını aktarıyor. 

Yorumlar (0)