DEAŞ’ın sözde yargı sorumlusu, sınır hattında yakalandı

İçişleri Bakanlığı, DEAŞ’ın sözde yargı sorumlusu Ramo Muhammed El Hamed ile örgütün birçok üst düzey isminin Suriye sınırında yakalandığını duyurdu. 

YAŞAM 07.09.2022, 13:26 08.09.2022, 09:02
DEAŞ’ın sözde yargı sorumlusu, sınır hattında yakalandı

Suriye sınır hattındaki hareketlilik devam ediyor. Edinilen bilgilere göre, DEAŞ’ın sözde yargı sorumlusu Ramo Muhammed El Hamed ile örgüte mensup birçok üst düzey isim, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yakalandı. El Hamed’in yanı sıra yakalananlar arasında örgütün sözde eğitim, istihbarat ve sosyal medya sorumluları da yer alıyor.



İçişleri Bakanlığı’ndan açıklama geldi

Konunun detaylarına ilişkin İçişleri Bakanlığı’ndan da açıklama yapıldı. Sınır hattında her türlü tedbirin alındığını vurgulayan İçişleri Bakanlığı, “DEAŞ’ın sözde yargı sorumlusu ‘Rami Remo’ kod adlı Ramo Muhammed El Hamed, eylem hazırlığında iken yakalanmıştır. El Hamed’in ifadesi doğrultusunda, Türkiye’de eylem hazırlığında olan; sözde istihbarat sorumlusu ‘Ebu Resul’ kod adlı İbrahim El Salih, sözde sosyal medya sorumlusu ‘Ebu Eyup’ kod adlı Husam Davud, sözde eğitim sorumlusu ‘Ebu Abdurrahman El Şami’ kod adlı Ahmed El Helo, sözde örgüt imamı ‘Ebu Reşid’ kod adlı Kemi Aydan da sınır hattını geçmeye çalışırken yakalanmıştır. Teröristlere yardım ve yataklık ettiği tespit edilen 6 kişi ise gözaltına alınmıştır. Söz konusu teröristler ile birlikte 1 adet AK-47 Kalaşnikov piyade tüfeği ve 1 adet şarjör ile 27 adet fişek ele geçirilmiştir” ifadelerine yer verildi. 

Yorumlar (0)