DBP’li vekille Kadıköy’de izinsiz gösteri yapmışlardı! İstenen ceza belli oldu

Kadıköy'de izinsiz bir şekilde gerçekleştirilen eylem için iddianame oluşturuldu. DBP'li Salihe Aydeniz'in de polisi darp ettiği izinsiz gösteri ile ilgisi bulunan 25 kişi adına 7 seneye kadar hapis cezası talep edildi.

YAŞAM 12.08.2022, 15:39
DBP’li vekille Kadıköy’de izinsiz gösteri yapmışlardı! İstenen ceza belli oldu

İstanbul’un ilçesi olan Kadıköy'de izinsiz bir şekilde eylem düzenledikleri sebebiyle 2’si tutuklu 25 şahıs hakkında gerçekleştirilen soruşturma bitirildi. 25 şahıs için 1 sene 6 aydan 7 seneye kadar hapis cezası talep edildi.

Karar verildi, hapis cezası istendi

12 Haziran 2022 tarihinde Kadıköy'de gerçekleştirilen izinsiz gösterinin ardından 70 kişi polisler tarafından göz altına alınmıştı. Bu kişilerden 45’i serbest kalırken, 25’i ise adliyeye gönderilmişti.

İkisi tutuklu olmak üzere 25 şahıs için soruşturma bitirildi. Polise karşı direnç oluşturduğu için tutuklanması devam eden 2 kişi için 7 seneye kadar hapis cezası talep edildi. İzinsiz şekilde gerçekleştirilen gösteriye katılım sağlayan 23 sanık için ise 3'er seneye kadar hapis cezası istendi.

Salihe Aydeniz’in dokunulmazlığı konusu TBMM’de

Eylem sırasında bir polise yumruk atan Demokratik Bölgeler Partisi Milletvekili Salihe Aydeniz hakkında ise dokunulmazlığının kaldırılması istemiyle fezleke oluşturulmuş, daha sonra ise bu doya TBMM'ye yollanmıştı.

Yorumlar (0)