Damperi açılan kamyon böyle devrildi

Bursa'da benzin istasyonundan çıkış yapan odun yüklü kamyon, düz yolda henüz hızını bile artıramadan devrildi. O anlar güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.

YAŞAM 09.03.2020, 14:13

Kaza, Bursa-İstanbul otoyolunda bulunan bir benzin istasyonunun önünde meydana geldi. Alınan bilgilere göre, 17 HS plakalı kamyon sürücüsü, benzin almak için durduğu istasyondan işlerini halledince ağır ağır çıkış yaptı. Hareket halindeyken bir anda kamyonun damperi açılmaya başladı.

Sürücü, açılan damperi fark edemeyince kasadaki odun yükünün ağırlığından dolayı kamyon düz yolda, üstelik vites bile yükseltemeden yan yattı. Kamyonun kasasında bulunan odunlar yola savrulurken, sürücü çevredeki vatandaşların yardımıyla kamyonun içerisinden çıkarıldı.

Sürücü, ihbar üzerine olay yerine gelen 112 Acil Sağlık ekiplerini ilk müdahalesinin ardından Şehir Hastanesi'ne götürüldü. Burada tedavi altına alınan sürücünün vücudunda kırıklar olduğu bildirildi.

Odun yüklü kamyonun devrilme anı

Benzin istasyonundan çıkış yapmak için harekete geçen kamyonun devrilme anı ise bir iş yeri kamerası tarafından kaydedildi. 

Odun yüklü kamyon hareket ettiği esnada damperin açılmaya başladığı ve bir kaç metre gittikten sonra devrildiği, kamyonun yan yatmasının ardından odunların yola savrulduğu görülüyor.

Yorumlar (0)