Dakikalarca ayı ile boğuştu, ölü taklidi yaparak kurtuldu!

Bartın’da, hayvanlarını otlatmaya götürdüğü sırada ayı saldırısına maruz kalan 52 yaşındaki Ramazan Kadıncı, ölü taklidi yaparak hayatını kurtarmayı başardı. 

YAŞAM 31.05.2022, 13:52 01.06.2022, 10:21
Dakikalarca ayı ile boğuştu, ölü taklidi yaparak kurtuldu!

Ulus ilçesinde yaşayan Ramazan Kadıncı, otlatmak için hayvanlarını götürdüğü araziden geri dönerken hayatının şokunu yaşadı. Kış uykusundan uyandığı düşünülen bir ayı ile karşılaşan Kadıncı, ilk başta kaçmaya çalışsa da başarılı olamadı. Ayının kendisini yakalaması ile boğuşmaya başlayan 52 yaşındaki vatandaş, peş peşe ısırılmasının ardından kendini yere bırakarak hareketsiz bir şekilde yattı. Hareketsiz bir şekilde yatması üzerine ayının başından ayrıldığını dile getiren Kadıncı, uygun zamanı kollayarak ayağı kalktığını ve bölgeden uzaklaşmayı başardığını dile getirdi. 

Ayı saldırısına uğradı, ölümden döndü

Bölgeden uzaklaştıktan sonra oğlunu arayan Kadıncı, durumu anlatarak kendisinden yardım istedi. Taksi eşliğinde merkeze götürülen talihsiz vatandaş, ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı. Vücudundan çeşitli yerlerinde derin yaralar açılan Kadıncı’ya toplam 60 dikiş atıldı. Tedavi sürecinin ardından taburcu edilen Ramazan Kadıncı, yaşadığı korku dolu anları anlattı. 

“Dakikalarca ayı ile boğuştuk”

Hayvanlarını otlatmak için araziye çıkardığını belirten Kadıncı, “Dönüş için hayvanlarımı almaya gitmiştim. Hayvanlarımı toparladım tam dönerken bir çatırtı duydum. Kafamı çevirmemle ayı karşıma çıktı. Dakikalarca ayı ile boğuştuk. Ben bağırmaya başlayınca bu biraz korktu. Korkunca daha da öfkelendi, benim vücudumu ısırmaya başladı. Sırtımı ısırdı, kolumu da ısırdı. En sonunda böbrek bölgemden de ısırdığını hissedince böbreğim gitti zannettim. Çok şiddetli bir ısırıktı. 3 kez peş peşe ısırınca iki ayağının üzerine kalktı. Bunun üzerine ben de onun üstüne yüklendim” şeklinde konuştu. 

“Hareketsiz durduğumu görünce muhtemelen öldüm zannetti”

Boğuşma esnasında durmadan bağırdığını dile getiren Kadıncı, “Hayvandan birkaç saniyeliğine kurtulunca hemen kendimi yere attım. Hareketsiz bir şekilde öylece uzandım. Bir süre etrafımda dolandı, hareketsiz durduğumu görünce muhtemelen öldüm zannetti. Benden ümidi kesince uzaklaşmaya başladı. 15 metreye yakın benden uzaklaştığını görünce hemen ayağa kalkıp kaçtım o bölgeden. Rahat bir noktaya erişince hemen oğlumu aradım, beni almasını istedim” ifadelerini kullandı. 


 

“Hastanede toplam 60 adet kanca dikiş atıldı”

Oğlunun taksi ile gelerek kendisini bölgeden uzaklaştırdığını belirten Kadıncı, “Sağ olsun oğlum hemen atladı geldi. Taksi ile merkeze indik ardından da ambulans bizi bekliyormuş zaten. Hemen beni aldılar hastaneye taşıdılar. Hastanede toplam 60 adet kanca dikiş atıldı vücudumun çeşitli yerlerine. Çok derin yara izleri vardı. Bu hayvan açmış zaten. Bölgedeki arılara, ekinlere falan da dadanmış. Kış uykusundan uyandıkları için saldırgan oluyorlar. En son benim karşıma çıktı, başımızdan böyle bir olay geçti” dedi. 

“Bu ayı ile bizim başımız belada”

Ulupınar Mahallesi Muhtarı Musa Tüfekçioğlu ise yaptığı açıklamada, olayı öğrendiklerinde büyük bir endişe yaşadıklarını dile getirerek, “Bu ayı ile bizim başımız belada. Çok duyum alıyoruz bu konuda. Bazı vatandaşlarımızın da bahçelerine musallat olmuş. Bazı vatandaşlarımızın arı kovanlarına saldırmış. Bir kişinin de ineğini telef ettiğini söylediler. En sonunda da Ramazan ağabeyimizi hedef almış. Haberi duyduğumuzda büyük korku yaşadık” ifadelerini kullandı. 

“İnsanlar artık bağına bahçesine gitmeye cesaret edemez oldu”

Kadıncı’ya geçmiş olsun dileklerini ileten Muhtar Tüfekçioğlu, “İnşallah bu ayı artık kimseye zarar vermez. Bu saldırıların tamamı yerleşim noktalarına çok yakın yerlerde gerçekleşti. Yani hepimiz açısından ortada büyük bir tehlike var. Mahallemizin içine kadar gelecek neredeyse. İnsanlar artık bağına bahçesine gitmeye cesaret edemez oldu. Arıcılar da aynı şekilde adım atamaz hale geldiler. Tüm vatandaşlarımız korku içinde. İnşallah bu sorunlara bir çözüm bulunur” şeklinde konuştu. 

Yorumlar (0)