Cumhuriyet Bayramı'nı en güzel o kutladı

Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi'nde görevli 47 yaşındaki hâkim Yusuf Kuyupınar, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı anlamlı bir şekilde kutladı. Hâkim Yusuf Kuyupınar, 1923 adet meşe palamudu ekti.

YAŞAM 29.10.2019, 12:54
Cumhuriyet Bayramı'nı en güzel o kutladı

Evli ve 3 çocuk babası olan 47 yaşındaki hâkim Yusuf Kuyupınar, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle 1923 adet meşe palamudu ekmeye karar verdi.

Hâkim Yusuf Kuyupınar, dün Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün gösterdiği merkez Kocasinan ilçesi Güneşli Mahallesi'nde bulunan Kızık mevkiindeki alana meşe palamutlarının büyük bölümünü ekti.

47 yaşındaki Hâkim Yusuf Kuyupınar, kalan meşe palamutlarını da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı olan bugün ekerek, tamamlamayı planlıyor.

Hâkim Yusuf Kuyupınar, yaz mevsiminde keşif sırasında gördüğü büyük meşe ağacındaki palamutları fark ettiğini belirterek şöyle konuştu:
"Olgunlaştığında toplayıp, boş bir araziye dikeceğime dair o zaman kendime söz verdim. Meşe palamutları dökülmeye başladı. Ben de onları topladım. Palamutları, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na ithafen ekmeye karar verdim ve bu yüzden ilk etapta 1923 meşe palamudunu ekiyorum. Ama hedefim 6 bin meşe palamadu ekmek. Takip eden günlerde 6 bine tamamlayacağım."

"Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti Devleti"

Ormanların can ve nefes olduğunu kaydeden Hakim Yusuf Kuyupınar, sözlerini şu şekilde tamamladı:
"Bana birkaç ağaçlandırma sahasını tavsiye ettiler. Ben de burayı şehre yakın olması sebebiyle tercih ettim. Bugün burada palamutları ekmeye başladım. Türkiye bizim geleceğimizdir. 'Nice Cumhuriyet Bayramlarına' diyorum. Daha büyük ve güçlü bir Türkiye için 'yaşasın Türkiye Cumhuriyeti' diyorum. Buraya ektiğim palamutların takibini yapacağım. Özellikle ilkbaharda yeşermeye başladığında, benim için büyük bir mutluluk kaynağı olacak. 10 sene sonra bu bölgenin ağaçlandığını düşünüyorum.  Yemyeşil bir orman görüntüsü olacaktır. O zaman daha mutlu olacağım. Ben olmasam bile buranın yeşerdiğini gören insanlar daha da mutlu olacaktır."

Yorumlar (1)
Kadir Abul 4 yıl önce
Harikasınız!!!!!