Cumhurbaşkanlığı düğünü: Fuat Oktay ile Hümeyra Şahin evleniyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile Cumhurbaşkanı Danışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Kültür-Sanat Politikaları Kurulu Üyesi Hümeyra Şahin evlilik kararı aldı.

YAŞAM 12.07.2022, 13:19
Cumhurbaşkanlığı düğünü: Fuat Oktay ile Hümeyra Şahin evleniyor

Bu günlerde Cumhurbaşkanlığı'nda siyasetin haricinde tatlı bir telaş var.

Fuat Oktay evleniyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın, Cumhurbaşkanı Danışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Kültür-Sanat Politikaları Kurulu Üyesi Hümeyra Şahin ile hayatlarını birleştireceği aktarıldı.

Yüzükleri Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi taktı

İddiaya göre Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın, yüzüklerini taktığı çift, önümüzdeki dönemde dünyaevine girecek.

Fuat Oktay kimdir?

1964 yılında Yozgat-Çekerek’te dünyaya gelen Fuat Oktay, daha önce bir kez evlendi.

1985’te, Çukurova Üniversitesi, İşletme Bölümü’nden mezun olan ve ardından üniversitede araştırma görevlisi olarak görev aldı. 1990’da, ABD'de otomotiv sektörünün merkezi olarak bilinen Detroit'teki Wayne State Üniversitesi’nde işletme ve imalat mühendisliği alanlarında yüksek lisansını tamamladı.

Endüstri mühendisliği alanında aynı üniversitede doktora derecesini alarak, otomotiv ve havacılık alanlarında uzmanlık kazandı. Beykent Üniversitesi’nde Dekan Yardımcılığı ve İşletme Bölüm Başkanlığı yaptı.

Hem özel hem de kamu olmak üzere, pek çok firmaya danışmanlık hizmetleri verdi, bu firmaların bazılarında genel müdür, yönetim kurulu üyeliği ve başkan yardımcısı görevlerini üstlendi. 2008-2012 arasında Türk Hava Yolları (THY) Stratejik Planlama ve İş Geliştirme, Üretim Planlaması ve Bilgi Teknolojileri, Satış ve Pazarlamadan sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini yerine getirdi.

Bu görevi süresince pek çok ortak girişim projesini uygulamaya aldı. 2 Ocak 2012’den 19 Haziran 2016’ya kadar T.C. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı görevini gerçekleştirdi. 19 Haziran 2016-9 Temmuz 2018 arasında da Başbakanlık Müsteşarlığı görevini yaptı.

9 Temmuz 2018 tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanı Yardımcısı görevine atandı.

İngilizce bilen Fuat Oktay, 3 çocuk babasıdır.

Yorumlar (0)