Cumhurbaşkanı Erdoğan gençlere seslendi: 'Hayallerinizi çalmalarına izin vermeyin'

Cumhurbaşkanı Erdoğan,Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Türkiye Gençlik Zirvesi’ne katıldı ve gençlere, "Ne milletine ne de kendine faydası olan muhterislerin hayallerinizi çalmasına lütfen izin vermeyin" sözleriyle seslendi.

YAŞAM 12.07.2021, 16:43
Cumhurbaşkanı Erdoğan gençlere seslendi: 'Hayallerinizi çalmalarına izin vermeyin'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen Türkiye Gençlik Zirvesi'ne katıldı.

“Gençlere ulaşmak, onların duygularını istismar etmekle olmaz”

Bir grup muhalefet ve medyanın, gençleri tanımlama çabalarına girdiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlerin duygularını istismar ederek onlara ulaşılamayacağını belirtti ve “Gençleri dinleyerek ve onlarla duygudaşlık yaparak kazanabilirsiniz. Millete hesap verme sorumluluğu bulunanlar, gençlerin tavırlarından istifade etmenin bir yolunu aramalıdırlar.” sözlerini kullandı. 

“Taşı gediğine koyacak gençlik yetişiyor”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

“Bu gençlerin hali ne olacak diyerek daima şikayet edenlere inat gençlerimiz okuyor ve araştırıyor. Dünyayı ve Türkiye’yi takip ediyor. Gençlerimiz, güçlenen ve büyüyen bir ülkenin vatandaşı bilinciyle kendilerini gelecek döneme hazırlıyor. Ahlaklı, donanımlı ve özgüveni tamam, dava taşını gediğine koyacak bir gençlik yetişiyor.  Gençlerimizin başarı grafiği her geçen gün yükseliyor. Sporcularımız sınırlı oranda varlık gösterdiğimiz spor branşlarında dahi kimseye zirveyi kaptırmıyor. Türkiye’yi başarılı bir şekilde temsil eden sporcularımız arasında devletimizin koruması altında olan 14 evladımız da bulunuyor.”

“Bir gencimizin dahi yitip gitmesine razı değiliz”

“Karar alma mekanizmalarında daima gençlerimizin önünü açtık. Seçilme yaşını ilk başta 30'dan 25'e ardından 18'e indirdik. Hem kabinemizde hem partimizde hem de yakın çalışma arkadaşlarımızın arasında gençlerimiz önemli bir sorumluluk üstleniyor. Türkiye'nin ekonomik, kültürel, ticari ve siyasi hayatında gençlerin varlığı ve katkısı daha fazla hissediliyor. Gençlerimizin kanı üzerinden kendilerine ikbal devşirmeye çalışan kişilere, 19 senedir fırsat vermedik, bu günden sonra da asla fırsat vermeyeceğiz. Bir tek gencimizin dahi terörün vahşi dişlileri arasında yitip gitmesine, heba olmasına gönlümüz kesinlikle razı değil. Ne sebeple olursa olsun, elinden tutamadığımız, ulaşamadığımız her bir gencimizin sorumluluğunu taşıyoruz. Ben sizlerden çok ümitliyim ve evelallah sizler ülkemizin geleceğini farklı bir biçimde şekilde hem ihya hem de inşa edeceksiniz. Lütfen ne milletine ne de kendine faydası olan ihtiras sahiplerinin, cesaretinizi kırmasına, hayallerinizi çalmasına ve enerjinizi heba etmesine müsaade etmeyin."

Yorumlar (0)