Cübbeli Ahmet'ten ekonomi yorumu: Din ile ilişkilendirdi

Namaz kılmayanların çok fazla olduğunu söyleyen Cübbeli Ahmet, ekonomide yaşanan kötü gidişatın bu konu ile bağlı olduğunu ifade etti.

YAŞAM 05.09.2022, 17:05 06.09.2022, 10:11
Cübbeli Ahmet'ten ekonomi yorumu: Din ile ilişkilendirdi

Gündem ile ilgili gerçekleştirdiği açıklamalarla tanınan Cübbeli Ahmet, yaptığı yeni konuşma sonrasında gözleri üzerine çekti. Cübbeli Ahmet ismi ile tanınan Ahmet Mahmut Ünlü, Türkiye’de yaşanan ekonomik sorunların ibadetle ilgili olduğuna değindi.

Namaz ve ekonomiyi ilişkilendirdi

Kendine ait olan Youtube kanalında ekonomiyi değerlendiren Cübbeli Ahmet, "Namazsız kılmayan kişi sayısının artış göstermesi ekonomiyi etkiler mi?" isimli bir konuşmasını yayınladı.

İmansızlığın ardından en büyük günahlardan bir tanesinin de namaz kılmamak olduğunu ifade eden Cübbeli Ahmet , Türkiye’de ki insanların büyük bir oranının namaz kılmadığını dile getirdi.

“Namaz kılmıyorsunuz, sonra ekonomi neden kötü diyorsunuz”

Toplumun yüzde 90’ının namaz kılmadığını söyleyen Cübbeli Ahmet, "İnsanlar namaz kılmıyor. Sonra çıkıp ‘Ekonomi neden kötü?’ diyor." dedi. Namaz kılmayanlara seslenen Cübbeli Ahmet, bu kişilerin ekmek bulduklarını şükretmeleri gerektiğini de cümlelerine ekledi.

Ekonomi ile ilgili yorum yapan Cübbeli Ahmet, "Şimdi imansızlığın ardından gelen en büyük günah namaz kılmamaktır. Yani bu ülkenin yüzde 90’ı namaz kılmıyor. Sonra da çıkıp diyorsunuz ki bu ekonomi niye böyle oldu? Bizim ümmetimize Allah’ü Teala fazlasıyla müsamaha veriyor. Bu yüzden belalar hızlı bir şekilde gelmiyor. Eski ümmetlerde belalar daha hızlı gelirdi. Ancak bütün bunların dışında en büyük günah namaz kılmamaktır. Yüzde 90 oran veriyorum. Kimse çıkıp ‘ne yaptın o miktar fazla’ demiyor.” dedi.

“Şu an bir belanın içerisindeyiz”

“Ekmek bulduğuna dua et” diyen Cübbeli Ahmet, “Şu an ne belanın içindeyiz. Sonra bana gelip ekonomi diyorsun. Ekmek yediğinize şükredin. Beni İsrail’de yaşayan namaz kılmayan bir kişi karyeye gitmiş, kasabanın çeşmesinden de su içmiş. Daha sonra o suyun gözeleri kurudu. Bazen toplum günaha girmese bile Allahü Teala herkesin o günahı anlaması için bazılarının gücünden belirli belaları yollar. Bunu daha öncesindeki hadislerde de gördük.” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)