Covid-19 öncesi ve sonrası İzmir!

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri öncesi ve sonrası İzmir'den görüntüler...

YAŞAM 30.03.2020, 11:30
Covid-19 öncesi ve sonrası İzmir!

İzmir'de, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) önlemleri sonrası şehrin önemli noktaları adeta sesizliğe gömüldü.

"Evde kal" çağrıları öncesi ve sonrası İzmir'in bazı meydan ve bulvarlarındaki görüntü ise KGYS (Kent Güvenlik Yönetim Sistemi) kameraları tarafından kaydedildi.

Türkiye'de 11 Mart'ta açıklanan ilk yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakasının ardından salgının yayılmaması için Türkiye genelinde önlemler artırıldı. 

Koronavirüsün en etkili olduğu İzmir'de de vatandaşların büyük çoğunluğunun uyarılar doğrultusunda hareket ettiği görüldü. Alınan önlemlerle sokaktaki insan yoğunluğunun da hayli azaldığı kameralara yansıdı.

Vatandaşlar uyarıları dinlemeye başladı

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü KGYS (Kent Güvenlik Yönetim Sistemi) kameraları tarafından kaydedilen görüntüler vatandaşların "evde kal" çağrılarına karşılık verdiğini gösteriyor.

Yüzlerce kameranın Covid-19 (yeni tip koronavirüs) önlemleri öncesi ve sonrası aynı yer ve açıdan kaydettiği KGYS (Kent Güvenlik Yönetim Sistemi) görüntüleri, İzmir'deki hareketliğin nasıl durduğunu da ortaya koydu.

Güvenlik kameralarının 24 saat kayıt yaptığı Tarihi Saat Kulesi, Gündoğdu Meydanı, Buca Şirinyer, Kordon Boyu, Konak Kıbrıs Şehitleri Caddesi, Karşıyaka İskele civarında koronavirüs tedbirleri sonrasında sessizlik hakim oldu.

Tarihi Saat Kulesi

Gündoğdu Meydanı

Buca Şirinyer

Kordon Boyu

Konak Kıbrıs Şehitleri Caddesi

Karşıyaka İskele

Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) kayıtlarında İzmir-Çiğli kara yolunda da yaklaşık 1 ay öncesine kadar yoğun olan araç trafiğinin durma noktasına geldiği görülüyor.

Konak Alsancak Gar civarında trafik ve yaya yoğunluğu gözlemlenmezken, tramvayın da boş olduğu kameralar tarafından kaydedildi.

Yorumlar (0)