Covid-19 gelinliği görücüye çıktı

Düğün dernekler de dâhil hayatın akışını değiştiren yeni tip koronavirüs (Covid-19) işletmecileri de farklı arayışlara itti. Bir gelinlikçi "maskeli gelinlik" yaptı.

YAŞAM 02.06.2020, 13:30
Covid-19 gelinliği görücüye çıktı

Gümüşhane'de, yaklaşan düğün sezonu öncesi yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle beklediklerini bulamayabileceklerini düşünen gelinlikçi Ayşegül Öznur Parlak maskeli gelinlik tasarladı.

Gelinlikçi Ayşegül Öznur Parlak aslında sıradan bir gelinlikçi değil. İhtiyaç, şıklık, moda ve ilk olmanın ekseninde tasarımlar ortaya koyan gelinlikçi Ayşegül Öznur Parlak, daha önce de Gümüşhane'nin yöresel ürünleri kuşburnu, köme ve pestil motifleriyle süslü gelinlikler tasarlayarak habercilerin dikkatini çekmişti.

Gelinlikçi Ayşegül Öznur Parlak, yeni tip koronavirüs (Covid-19) pandemisi (küresel salgın)  salgını sebebiyle yapılacak düğünlerde hem tedbirleri hatırlatmak hem de maske kullanmak isteyen gelinlere kolaylık sağlamak için maskelerle süslediği bir gelinlik tasarladı.

Gelinlikçi Ayşegül Öznur Parlak'ın tasarladığı ve maskelerle süslediği gelinlik, kadın davetlilerin de katılımıyla 15 Temmuz Zafer Meydanı'nda kısa bir gösteri ile görücüye çıktı.

Kadınların ellerinde "Kovid-19 aşka engel değil", "Maskeli de oynarız", "Maskeden korkmuyoruz, düğünde oynuyoruz." ve benzeri yazılı broşür ve dövizler taşıyarak eşlik ettiği sergiden sonra gazetecilerin sorularını cevaplandıran gelinlikçi Ayşegül Öznur Parlak, gösteride yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı farkındalık oluşturmak istediğini, salgına karşı mücadelede her şeyin yoluna girmeye başladığını ancak bu kez de tedbirlerin elden bırakıldığını gördüğünü belirterek, "Salgının bitmediğini ve tehlikenin sürdüğünü hatırlatmak istedik." dedi.

Daha önce de Gümüşhane'nin yöresel ürünlerine yönelik farkındalık çalışması yapan ve bu çerçevede pestil, kuşburnu ve köme motifleriyle gelinlik tasarladığını anımsatan modacı Ayşegül Öznur Parlak, şimdi de yaklaşan düğün sezonunda insanların daha tedbirli olmaları gerektiğinin, maske takmanın üşenilecek bir şey olmadığının altını çizecek bir gelinlik tasarladığını belirterek, herkesi maske takmaya davet etti.

Aynı zamanda maskenin korkunç bir şey olmadığını, insanların rahatlıkla takabileceğinin altını çizmek istediklerini söyleyen Ayşegül Öznur Parlak, bundan sonraki süreçte düğünler olacağı için koronavirüs salgınına vurgu yapmak istediklerini kaydetti.

"Tedbirli olduktan sonra herkes düğün yapabilir"

Maskeli gelinliği giyen model Ebru Alkaç ise maskeli gelinliğin kendisi için farklı ve ilginç bir deneyim olduğunu ifade etti.

Yayılım hızı ve öldürücü etkisiyle dünyayı zor durumda bırakan Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgınına karşı sosyal mesafeyi korumanın ve maske kullanımının önemine vurgu yapan model Ebru Alkaç, tedbir aldıktan sonra herkesin düğününü gönül rahatlığıyla yapabileceğine dikkat çekmek ve maske kullanımının zor olmadığını göstermek istediklerini belirterek, bunun değişik bir his olduğunu sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)