Çorum'da kuyuya düşen kurt, itfaiye ekiplerince kurtarıldı

Çorum’da bir su kuyusuna düşen kurt, itfaiye personelleri tarafından kurtarıldı. Kurt, sağlık kontrolünün ardından doğaya salındı.

YAŞAM 08.06.2021, 21:55 09.06.2021, 17:33
Çorum'da kuyuya düşen kurt, itfaiye ekiplerince kurtarıldı

Söz konusu olay, merkeze bağlı olan Atçalı köyünde meydana geldi. Aktarılan bilgilere göre, ormana yaprak toplama amacıyla giden Serdal Kural, ormanlık bölgede bulunan su kuyusunda bir kurt olduğunu gördü. Kural’ın durumu haber vermesi üzerine köy muhtarı, Milli Parklar Koruma Şube Müdürlüğü'nü arayarak ihbarda bulundu. İhbar üzerine olay mahalline gelen ekipler, itfaiye ve veterinerlerden yardım talep etti. Bölgeye gelen veteriner ekip, kurdu iğneyle uyuşturdu. Ardından kuyuya inen itfaiye personeli, brandanın içine koyduğu hayvanı yukarıya çıkardı.

Doğaya salındı

Kurdu bulan Serdal Kural, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Yaprak toplamak için buraya gelmiştik. Kadınlar kuyuya bakmak istedi. Kuyunun başına geldiğimiz esnada içinden ses geldiğini duyduk. Hemen muhtarımıza haber verdik, o da yetkililere haber vermiş. Ekipler buraya gelerek hayvanı kurtardı. Kuyuların halini görüyorsunuz. İnsanlar da buraya düşebilir. Kesinlikle bu şekilde bırakılmamalı." sözlerini sarf etti. 

Kurt, sağlık kontrolünün ardından doğaya salındı.











Yorumlar (0)