Çöp konteynerinde bulunan cesedin gizemi çözüldü!

Samsun'da 12 Ocak'ta belediye çalışanlarının çöp konteynerinde bulduğu cesedin gizemi çözüldü. Irak uyruklu kişinin başka bir Iraklı tarafından para için öldürüldüğü ortaya çıktı.

YAŞAM 17.01.2020, 20:50
Çöp konteynerinde bulunan cesedin gizemi çözüldü!

12 Ocak'ta Samsun'un İlkadım ilçesine bağlı Reşadiye Mahallesi Ilgaz Sokak'ta bir çöp konteynerinde bulunan erkek cesedinin sırrı çözüldü.

Belediye çalışanlarının bulduğu çöp torbasında cesedin kafası ve gövdesi olduğunu, belden aşağısı ve kollarının olmadığı anlaşılınca şehirde yoğun bir çalışma başlatılmıştı. Aynı mahalledeki Çaykara Sokak üzerinde bulunan bir çöp kutusunu inceleyen bekçiler, burada cesedin kolları ve bacaklarını bulmuştu.

Savcı da operasyonlara bizzat katıldı

Uzuvları gövdesinden ayrı olan ceset, otopsi için Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülmüştü. Samsun'daki gizemli cinayetin çözülmesi için yürütülen soruşturmanın başında olan Samsun Cumhuriyet Savcısı Ahmet İlyas Tolar, polisin çalışmalarına bizzat katılarak olayın hızla çözülmesini sağladı.

Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekiplerinin ölen kişinin kimliğinin tespit edilmesi üzerine Iraklı olduğu anlaşılan kişinin çevresindeki 5'i kadın 1'i Suriye 11'i Irak uyruklu toplam 12 kişi gözaltına alınmıştı. Sorguların tamamlanmasının ardından 12 kişi bugün Samsun Adliyesi'ne sevk edilmişti.

Arkadaşının parasına göz koymuş!

Ölen kişinin 59 yaşında ve kareem Jabbar Salman Al Zabara adında bir Iraklı olduğu tespit edildi. Zabara'nın 2 ay önce tanıştığı bir başka Iraklı olan arkadaşı Rabah Hasan Sallama Sallama (36) tarafından Sallama'nın Fatih Mahallesi'nde bulunan evine davet edildiği, burada Zabara'nın bir bankada bulunan 200 bin lira civarındaki parasını çalmak isteyen Sallama'nın, 59 yaşındaki adamın kafasına sert bir cisimle vurarak öldürdüğü anlaşıldı. 36 yaşındaki katil zanlısının, öldürdüğü adamı daha sonra evinin banyosunda bir testere yardımıyla parçalara ayırarak poşetlere koyduğu ve çöpe attığı anlaşıldı.

Polis, soruşturma sonucunda 59 yaşındaki Zabara'nın bankada bulunan parasının da parça parça çekildiğini tespit etti.

Samsun'da yaşanan vahşi cinayet hakkında katil zanlısının eşi de adliyeye sevk edildi.

Yorumlar (0)