Çöp dağları esnafa illallah dedirtti!

İzmir Bornova'da bulunan Ayakkabıcılar Sitesi'nde çalışan esnaf çöp dağları yüzünden isyan etti.

YAŞAM 27.10.2019, 11:13 27.10.2019, 11:16
Çöp dağları esnafa illallah dedirtti!

İzmir Bornova'da bulunan Işıkkent Ayakkabıcılar Sitesi’nde, toplanmayan çöp yığınları yüzünden oluşan görüntü kirliliği, yoğun koku ve ortaya çıkan manzara esnafları illallah ettirdi.

Geçen aylarda toplanmayan çöplerle dikkat çeken Ayakkabıcılar Sitesi esnafı, yine aynı durumdan dert yandı. Etrafa saçılan ve yoğun bir şekilde kötü koku yayan çöp yığınları bölge esnafını canından bezdirdi. Çöplerin düzenli bir şekilde toplanmasını isteyen Ayakkabıcılar Sitesi esnafı, Bornova Belediyesine çağrı yaparak görevlerini yerine getirmelerini talep etti.

"Yine çöpleri toplamamaya başladılar"

Ayakkabıcılar Sitesi esnafı Ömer Odabaş, sitenin çöp yığınlarına döndüğünü belirterek, "Burası Bornova Ayakkabıcılar Sitesi. Burada daha önce de böyle bir olay yaşandı. Yine böyle bir röportaj yapmıştık. Belediye ekipleri gelip topladı çöpleri; aradan bir ay geçtikten sonra yine çöpleri toplamamaya başladılar. Bir görevli esnaf arkadaşın biriyle tartışma yaşamış, o günden sonra çöp arabaları bizim sokaklarımıza girmiyor. Bize burayı gösterip 'Herkes çöpünü buraya atsın.' dediler. Sokaklar, her yer çöp yığınlarıyla doldu. Kim temizleyecek bunları? Seçimden önce belediye başkanımız 'Her şey güzel olacak.' derken daha kötü oldu her şey." diye konuştu.

Belediye çöp arabaları artık sokaklara girmiyor

Sitenin başka bir esnafı Özcan Demirok da, "Geçen belediyeden geldiler ve çöp arabalarının burada artık sokaklara girmeyeceğini söylediler. Bize bu alanı gösterip çöpleri buraya dökeceğimiz söylendi ama herkes bunu yapamıyor. Kapıların önüne, sokaklara bırakıyorlar çöpleri. Belediyeden gelen ekipler arabalarının bozulduğunu öne sürerek sokaklara girmeyeceğini söyledi. Çöplerin birikmesi sebebiyle her yer sinek, böcek, pislik oluyor." şeklinde konuştu.

"Çöp vergisi alıyorlar"

Çöplerin döküldüğü alanın karşısında iş yeri bulunan esnaflardan Nuri Eti ise şunları kaydetti:

"Belediye buradan çöp vergisi alıyor. Aldığı çöp vergileri de konutlardan aldıklarından daha çok. Peki bu çöpler neden toplanmıyor? Buraya çöp döküldüğü için her gün kavga ediyoruz. Sabah akşam çöpler yüzünden dükkanın önünü süpürüyoruz."

Yorumlar (0)