Çöken yolda oluşan çukurun boyutu gün ağarınca ortaya çıktı

Dün akşam saatlerinde Sivas’ta yol üzerinde yaşanan göçüğün derinliği gün ağarınca belirirken, 22 metrelik çukur havadan drone ile görüntülendi.

YAŞAM 15.06.2021, 17:29 16.06.2021, 09:42
Çöken yolda oluşan çukurun boyutu gün ağarınca ortaya çıktı

Olay, dün akşam saatlerinde Sivas’ta Dedebalı Caddesi üzerinde meydana geldi. 

Sondaj çalışmaları esnasında göçük yaşandı

Aksu deresi üzerinde planlanan köprü yapımı için gerçekleştirilen sondaj çalışmaları esnasında göçük yaşandı

Yol üstünde, 10 metre çapında 22 metre derinlikte oluşan göçük, çevrede korkuya sebep oldu. Bölgeye gelen ekipler, söz konusu çukurun büyüme riskine karşı güvenlik önlemi aldı. Akşam saatlerinde yaşanan göçüğün derinliği, sabah saatlerinde gün ağarınca ortaya çıktı. Metrelerce derinlikte oluşan göçük drone ile görüntülendi.

"Tehlike yaşanmadan atlattık"

Mahalle Muhtarı Muhabbet Olgaç, konuya ilişkin şu açıklamaları yaptı:

“Bir köprü çalışmamız vardı. Burada daha önce bir tahta köprümüz bulunuyordu. Sivas Belediyemiz, tahta köprüyü kaldırarak araçlar için trafiği rahatlatmak amacıyla yeni bir köprü çalışmasına başladı. Köprü çalışması esnasında, bu bölgenin altının oyuk olduğunu şantiye arkadaşlarımız ve belediye yetkililerimiz de söylemişlerdi. Araçlar, kontrollü bir şekilde bölgeden kaldırıldı. Yavaş yavaş çökme yaşandı. Dün gece saat 2'ye kadar burada bekliyorduk. Sivas Belediye Başkanı ile Başkan yardımcıları buraya ziyarete geldiler. Ekiplerimiz şu anda çalışıyor. Herhangi bir sıkıntı yok şu an. Yalnızca su, toprağı oymuş ve bir boşluk oluşturmuş. O bölge de kontrollü bir şekilde şu an dolduruluyor. Kaza bela olmadı çok şükür, herhangi bir tehlike yaşanmadan atlattık. Yetkililere teşekkürlerimi iletiyorum. Köprümüz, kazasız belasız yapılır inşallah. Memleketimize hayırlı olsun diyorum”

Yorumlar (0)