"Çöken binanın enkazında kimseye rastlanmadı"

İstanbul Bahçelievler'de kentsel dönüşüm amacıyla 1 ay önce boşaltılan bina yıkıldı. İstanbul Valisi Yerlikaya, "Narlı Sokak'ın kot seviyesine kadar arama tarama yapıldı ve kimseye rastlanmadı." açıklamasını yaptı.

YAŞAM 14.02.2020, 22:31
"Çöken binanın enkazında kimseye rastlanmadı"

İstanbul Bahçelievler'de 7 katlı boş bina 14.45 sıralarında yıkıldı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve kurtarma ekipleri gönderildi.

Emek Caddesi Narlı Sokak'taki binanın kentsel dönüşüm amacıyla 1 ay önce boşaltıldığı ortaya çıktı.

Görgü tanıklarının ifadesi doğrultusunda, enkaz altında kağıt veya hurda toplayan birinin olma olasılığına karşı çalışma başlatıldı. 

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Bahçelievler'de çöken binayla ilgili, "Bina yıkılırken bir vatandaşımız binanın altında birinin kaldığını gördüğünü söyledi. Bu iddia doğrudur düşüncesiyle yaklaşık 6 saatten beri AFAD, itfaiyemiz, K9 Timleri ve Bahçelievler Belediye ekipleri büyük bir titizlikle çalışmalarını yaptılar. Narlı Sokak'ın kot seviyesine kadar arama tarama yapıldı ve kimseye rastlanmadı." ifadelerini kullandı.

"Az önce dinleme cihazları ve K9 köpekleri ile birlikte yaptık"

Binanın 26 Eylül’de Silivri açıklarında yaşanan 5,8 büyüklüğündeki deprem sonrası yapılan tetkiklerin ardından riskli olduğunun tespit edildiğini belirten Yerlikaya, "Tevafuk yarın bu bina aslında belediyemiz tarafından yıkılacaktı, 60 günlük sürenin sonu gelmeden. Kaymakamlığımız, İlçe Nüfus Müdürlüğüne talimat verdi, binada oturanlar tek tek arandı, teyit ettik, hiçbiri bu binada olmadığını söyledi. Bundan dolayı şükrediyoruz. Bina yıkılırken bir vatandaşımız binanın altında birinin kaldığını gördüğünü söyledi. Bu iddia doğrudur düşüncesiyle yaklaşık 6 saatten beri AFAD, itfaiyemiz, K9 Timleri ve Bahçelievler Belediye ekipleri büyük bir titizlikle çalışmalarını yaptılar. Narlı Sokak'ın kot seviyesine kadar arama tarama yapıldı ve kimseye rastlanmadı. Az önce dinleme cihazları ve K9 köpekleri ile birlikte yaptık. Tekrar şükrediyoruz bir yaşam belirtisi bulunmadı. Biz ikinci bir aşamaya geçiyoruz. Hiç kimsenin olmadığını düşünüyoruz, buna inanmak istiyoruz. Ancak tekrar ihtiyatlı olarak arkadaşlarımız, AFAD ve itfaiyenin gözetiminde buradaki hafriyatı çekecekler. Başta Bahçelievler olmak üzere herkesin başı sağ olsun." dedi.

Yorumlar (0)