Çocukluk hayaline dron sayesinde ulaştı... “Bambaşka bir duygu”

Çocukluğundan bu yana pilotluk hayali kuran Doç. Dr. İsa Sarı, meslek seçimini eğitimden yana kullansa da pilotluk hevesini de hiç kaybetmedi. 12 yıldır dron pilotu olarak tarihi ve kültürel noktaların havadan çekimini yapan Sarı, edindiği tecrübeleri anlattı. 

YAŞAM 03.08.2022, 10:22 03.08.2022, 16:20
Çocukluk hayaline dron sayesinde ulaştı... “Bambaşka bir duygu”

Hitit Üniversitesi akademisyenlerinden olan Doç. Dr. İsa Sarı, çocukluk yıllarından bu yana pilot olmanın hayalini kurdu. Uçaklara büyük ilgi duyan Sarı, ilerleyen yıllarda akademisyen olarak yeni bir hayata yelken açtı. Bu süreçte de pilotluk hevesini yitirmeyen Doç. Dr. Sarı, 2010 yılında aldığı dronla tarihi ve kültürel noktaların havadan çekimini yapmaya başladı. Birbirinden eşsiz görüntüler çeken Sarı, kentlerin tanıtımına da önemli katkı sundu. Belgesel tadında çekimler yapan genç akademisyen, pilotluk hayalini dronla gerçekleştirdiğini belirtti. 

Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşıyor

Amatör olarak başladığı dron çekimlerini kısa sürede profesyonel bir düzeye çıkaran Sarı; Hattuşa, Obruk Barajı, Kapılıkaya Anıt Mezarı ve İncesu Kanyonu gibi birçok tarihi noktayı havadan görüntüleyerek izleyenlere görsel şölen sundu. Çektiği görüntüleri sosyal medya hesapları üzerinden paylaşan ve bu sayede birçok takipçi edinen Doç. Dr. Sarı, hobi olarak başlayan bu sürecin çok daha özel bir duruma dönüştüğünü vurguladı. 

“Pilotluk hayalime dron sayesinde ulaştım”

İlk dronunu 2010 yılında aldığını belirten Sarı, “Aslında çocukluktan beri hep pilotluk hayali kurardım. Ancak bir noktadan sonra karar aşaması geliyor ve bir seçim yapıyorsunuz. Ben de kararımı akademisyenlikten yana kullandım. Ancak pilotluk hevesi her zaman içimde vardı. Onun için 12 sene önce ilk dronumu aldım. Pilotluk hayalime dron sayesinde ulaştım. Bu hevesimi dron ile gidermeye çalışıyorum. Bugüne kadar 100’ü aşkın noktada çekim yaptım. Bundan çok keyif alıyorum” dedi. 

“Ülkemizin dünyaca ünlü tarihi noktalarında birçok çekim yaptım”

Çektiği görüntüleri sosyal medya hesaplarında paylaştığını dile getiren Sarı, “Şu an sadece yurt içi çekimler yapıyorum ama yurt dışı çalışmalar da yapmak istiyorum. Bu konuda bazı planlarım ve hayallerim var. Bugüne kadar birçok şehrimizde çekim yaptım, tarihi ve kültürel bölgeleri havadan kayıt altına aldım. Ülkemizin eşsiz güzelliklerini sergilemeye çalışıyorum. Yurt dışındaki insanlar da Türkiye’nin ne kadar güzel olduğunu görsün istiyorum. Ülkemizin dünyaca ünlü tarihi noktalarında birçok çekim yaptım. Kendi bakış açımla buraları havadan çekerek tarihimize bir yolculuk yapmak istedim. Çok da ilgi görüyorum. O sebeple herkese teşekkür ederim” şeklinde konuştu. 

“Hobi olarak başladığım bu yolculuk, tutkuya dönüştü”

Gökyüzünden yeryüzünü izlemeyi çok sevdiğini dile getiren Doç. Dr. İsa Sarı, “Biz hep yeryüzünden gökyüzünü izliyoruz. Ancak ben gökyüzünden yeryüzünü izlemeyi daha çok seviyorum. Bu benim için bambaşka bir duygu. Pilot olamadım, akademisyen olarak yoluma devam ettim ama dron sayesinde hayatıma yeni bir heyecan geldi. Bu sayede pilotluk hevesimi alıyorum. Havadan yeryüzünü inceliyorum. Gitgide daha profesyonel çalışmalara imza atmaya başladım. Amatörce başladığım bu serüveni daha da ilerletmeye çalışıyorum. Hobi olarak başladığım bu yolculuk, tutkuya dönüştü” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)