Çocukluk aşkıyla 88 yaşında evlendi

Giresun'da 88 yaşındaki Emin dede, çocukluk aşkı olan 82 yaşındaki Şükriye nine ile yıldırım nikahı kıydı. Evlilik cüzdanını Şükriye nineye veren belediye başkanı "Allah bir yastıkta kocatsın" dedi.

YAŞAM 18.12.2019, 14:22
Çocukluk aşkıyla 88 yaşında evlendi

Emin dede ile Şükriye ninenin hikayeleri 65 yıl öncesine uzanıyor. 1954 yılında dinî nikah ile evlenen Emin dede ile Şükriye nine, 30 yıl evli kaldıktan sonra ayrıldılar. Ayrılığın ardından Şükriye nine bir daha evlenmedi ama Emin dede 3 evlilik daha yaptı. Son evliliğindeki eşinden de ayrılan Emin dede bir süre yalnız kaldıktan sonra Şükriye ninenin kapsını çalarak yeniden kendisiyle evlenmek istediğini söyledi. Emin dedenin teklifini kabul eden Şükriye nine ise tek şart olarak resmî nikah istedi.

Şükriye nine işini sağlama aldı

Emin dede, eş adayı Şükriye nine ile birlikte Duroğlu Belediyesi'ne yıldırım nikahı için başvurdu. Gerekli işlemler yapıldıktan sonra yaşlı çiftin nikahı bugün Belediye Başkanı Halil Çetin tarafından kıyıldı.

Duroğlu Belediye Başkanı Halil Çetin, kıydığı bu nikahın, 9 aylık belediye başkanlığı dönemi içinde kıydığı en anlamlı ve en önemli nikah olduğunu belirterek şöyle konuştu:

“Emin amca ve Şükriye teyze, yöremizin insanı ve her ikisini de yakinen tanıyoruz. Bunlar bize gelerek evlenmek istedikleri beyan ettiler.

İlk önce şaşırdık çünkü aradan yılar geçmiş biri 88 yaşında diğeri 82 yaşında ama biz görevimizi yaptık inceledik her ikisi ile görüştüm ve ‘gerçekten evlenmek istiyor musunuz?’ diye sordum ve 'evet' dediler. Uzun bir ayrılığın ardından yeniden evlenmek istediler. Biz sağlık raporlarını istedik getirdiler, bizce de evlenmelerinde engel bulamadık ve nikahlarını kıydık.”

83 yaşındaki gelin Şükriye Öz yeniden nikah masasına oturduğu Emin Kaya’yı çok sevdiğini söyleyerek, “Benden ayrıldıktan sonra kendim ev yaptım orada yaşadım. Sonrasında ise geldi yanıma benimle evlenmek istediğini söyledi. Şimdi resmî nikah kıyacağız ve hiç ayrılmayacağız." dedi.

İşlemlerin ardından nikahı kıyan Duroğlu Belediye Başkanı Halil Çetin'in, evlilik cüzdanını Şükriye nineye vererek, "Allah bir yastıkta kocatsın" demesi herkesi tebessüm ettirdi.

Nikahın ardından el ele tutuşan yaşlı çift belediyeden çıkarak evlerinin yolunu tuttu.

Yorumlar (0)