Çocuklarını kaçırdı, sevgilisine eski eşini arattı: Talebi herkesi şaşırttı

Denizli’de akıl almaz bir olay yaşandı. Bir anne 4 ve 6 yaşlarında olan iki çocuğunu kaçırarak, sevgilisinden eski eşini aramasını ve fidye talep etmesini istedi. Cep telefonu sinyali üzerinden bulundukları yerin belirlenmesi ile beraber suç ortağı sevgililer JASAT’ın operasyonuyla yakalandı.

YAŞAM 18.10.2022, 10:59 19.10.2022, 09:37
Çocuklarını kaçırdı, sevgilisine eski eşini arattı: Talebi herkesi şaşırttı

Denizli’nin ilçesi Çal’da hayatını sürdüren 48 yaşındaki Halil E. İle yollarını ayıran 25 yaşındaki yabancı uyruklu eşi Fatema E., daha sonra şehirden ayrıldı. Buradan Gaziantep’e geçtiğini dile getirerek eski eşini arayan ve çocukları ile görüşmek isteyen Fatema E.’den, bu tarihten sonra hiçbir şekilde haber alınamadı. Genç kadının eski eşine “Suriye’ye kesin dönüş yapacağım” dediği ifade edildi.

İşe gitti, döndüğünde çocuklarını göremedi

26 Ağustos 2022 günü sabah çalışmak üzere tarlaya yol alan baba Halil E., Develler Mahallesi’nde bulunan evine geri geldiğinde 4 yaşındaki kızı M.S.E ve 6 yaşındaki oğlu Y.E.’nin evde olmadığını fark etti. Komşuları ve yakınları desteğiyle birçok yerde aradığı çocuklarını bulamayan baba, yetkililere giderek kayıp müracaatı yaptı.

Telefon geldi, gerçekler ortaya çıktı

Kayıp iki kardeş için arama çalışmaları sürdürülürken, takriben 1 hafta kadar önce baba Halil E.’nin telefonu çaldı. Arayan şüpheli ise babaya, “Çocuklarının nerede olduğunu biliyorum. Bana eski eşinin 5 bin lira borcu vardı. Eğer onu karşılarsan çocuklarını sana geri getiririm” dedi. Babanın bu ihbarı sonrasında çalışmalarına devam eden Denizli İl Jandarma Komutanlığının dedektifleri olan Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) idaresinde gerçekleştirilen fiziki ve teknik takibin ardından arayan kişinin konumu telefon sinyali üzerinden belirlendi.

Daha öncesinde suç kaydı vardı

İhbarın sonrasında Ankara’ya giden JASAT ve İl Emniyet Müdürlüğü ekipler beraber başarılı bir operasyona imza attı. Ankara’da bulunan bir bağ evinde öz annelerince alıkoyulan iki çocuk, ekipler tarafından kurtarıldı. Gözaltına alındıktan sonra Denizli’ye götürülen anne Fatema E. ve iş birlikçi sevgilisi 25 yaşındaki Halid E., verdikleri ifadenin sonrasında sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne yollandı. Gerçekleştirilen incelemede annenin Denizli’ye geldiği daha sonra çocuklarını alarak Ankara’ya geçtikleri ve erkek arkadaşına eski kocasına aratarak fidye talep ettiği ortaya çıktı.

Fatema E.’nin sevgilisi Halid E.’nin daha öncesinde “Tasarlayarak öldürme” suçundan kaydı bulunduğu tespit edildi. Ankara Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından koruma altına alınan kardeşlerin, daha sonra babalarına teslim edilecekleri belirlendi.

Yorumlar (0)