'Çocuk gelin' davasında yeni gelişme

İstanbul'da küçük yaştaki bir kız çocuğunun cinsel istismara maruz kaldığı iddialarına dair ikisi tutuklu üç sanığın yargılanmasına devam edildi. Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluğunun devamına karar vererek duruşmayı 31 Mart 2023'e erteledi.

YAŞAM 27.02.2023, 22:56
'Çocuk gelin' davasında yeni gelişme

Anadolu 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya evvelki celsede alınan gizlilik kararı ve yayın yasağı sebebiyle izleyici alınmadı. Duruşmada tanıklar, sanıklar ve taraf avukatları hazır vaziyette bulundu.

Duruşmada tanıkların dinlendiği ve sanıkların savunma yaptığı belirtildi.

Ara kararını duyuran mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluğunun devamına karar vererek duruşmayı 31 Mart 2023'e erteledi.

Öte yandan, adliye içerisinde ve etrafında kolluk kuvvetleri tarafından yoğun güvenlik tedbiri alındı.



Ne olmuştu?

Megakent İstanbul'da küçük yaştaki bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulunulduğu iddiaları üzerine Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tahkikat başlatılmıştı.

Bahse konu iddianamede müştekinin 14 yaşındayken hastaneye başvurduğunda polislerin haber vermesinin ardından tahkikat başlatıldığı, savcılık tarafından kemik testi talep edilmesi üzerine müşteki yerine bir başka kızın kemik testine girdiği ve tahkikatın bu durum üzerine kapandığı belirtilmişti.

Tahkikat neticesinde hazırlanan ve Anadolu 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, sanık Kadir İ'nin (47) 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı' ve 'nitelikli cinsel saldırı' suçlarından 30 seneden az olmamak kaydıyla, diğer sanıklar Fatma G. ve Yusuf Ziya G'nin (59) ise 'çocuğun nitelikli cinsel istismarına iştirak' suçundan 18 seneden az olmamak kaydıyla hapisle cezalandırılması talep edilmişti.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise HSK (Hakimler ve Savcılar Kurulu) Başkanı sıfatıyla altı yaşındaki kız çocuğunun cinsel istismarına yönelik iddialara dair 2012 yılında hukuka aykırı olarak takibata yer olmadığına ilişkin karar verdiği öne sürülen cumhuriyet savcısı hakkında HSK'ye inceleme yapılması için izin vermişti.

Bu durum üzerine cumhuriyet savcısı hakkında HSK Birinci Dairesi tarafından inceleme başlatılmış ve müfettiş görevlendirilmişti.

Anadolu 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi, 22 Mayıs olarak açıklanan duruşmanın Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının isteği üzerine 30 Ocak'ta yapılması yönünde karar vermişti.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığının, müşteki H.K.G. ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının avukatlarının sanıklara ilişkin tutuklama istemlerinin değerlendirilmesinin akabinde mahkeme tarafından Yusuf Ziya G. ile Kadir İ. hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.

Bun durum üzerine gözaltına alınan sanıklar Yusuf Ziya G. ile Kadir İ, haklarında çıkarılan tutuklama kararlarının yüzlerine okunmasının akabinde cezaevine nakledilmişti. 

Yorumlar (0)