Cinayetten aranıyordu: Sezer Öztürk yakalandı

Trafikte tartışma yaşadığı şahıslara silahla ateş açarak 1 kişinin yaşamını yitirmesine sebep olan eski profesyonel futbolcu Sezer Öztürk, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

YAŞAM 27.11.2021, 21:50 27.11.2021, 21:58
Cinayetten aranıyordu: Sezer Öztürk yakalandı

Beşiktaş ve Fenerbahçe gibi takımların formasını giyen Öztürk, geçtiğimiz 19 Eylül tarihinde Sancaktepe'de trafikte tartışma yaşadığı kişileri kurşun yağmuruna tutmuştu. Olayda Halil İbrahim Scholten can vermiş, 4 kişi de yaralanmıştı. Olaya dair ‘kasten yaralama' ve ‘kasten öldürme' suçlarından soruşturma açılmıştı. Soruşturma çerçevesinde Öztürk’ün şoförü A.M. tutuklanırken, firari olan Öztürk hakkında ise yakalama kararı çıkarılmıştı.

Öztürk, Artvin'e bağlı Hopa ilçesinden Gürcistan’a geçmek amacıyla bindiği kamyonetin arkasında güvenlik güçlerince yakalandı. Öztürk, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na SEGBİS ile bağlanarak ifade verdi.

"Suçsuzum"

Öztürk, ifadesinde, şunları kaydetti:

"15 yaşımdan beri milli takım futbolcusuyum. Almanya'da büyüdüm fakat tüm yatırımlarım Türkiye'de. Ben milliyetçi bir kişiyim. Hiç suça karışmadım. 

Olayın yaşandığı gün evlatlarımı hayvanat bahçesine götürdüm. Dönüş yolunda aracımın önü kesildi ve darbedildim. Kafama darbeler aldım. Ben silah kullanmadım. Korumam Ömer Genç yere ve havaya ateş açtı. Karşı grup 40 kişiydi ve alkollüydüler. Onları vurma niyetimiz yoktu.

Olayın ardından iki ay boyunca yerimden kalkamadım. Mahkeme başlayana kadar yurt dışına çıkacaktım. Tehdit aldığım için korktum. Üzerime atılan hiçbir eylemi yapmadım. Suçsuzum."

Tutuklandı

Anadolu Sulh Ceza Hakimliği, Öztürk’ü 'kasten öldürme' suçuyla tutukladı. Hakimlik, şüpheli şahsın suçu işlediğine ilişkin somut delillerin olduğunu, şüpheli şahsın yurt dışına çıktığı esnada yakalandığını, cezanın üst limitini de göz önünde bulundurarak delil karartma şüphesinin oluştuğunu tutuklama gerekçesi olarak sıraladı.

Yorumlar (0)