Cinayette yeni gelişme: "Adam öldürdüm" diye bağırdı!

Bitlis’te "şeyh" olarak tanınan Abdülkerim Çevik'in Yakup Şeflekçi tarafından öldürülmesine ilişkin yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Bir istasyon çalışanı, patronu Yakup Şeflekçi'nin cinayetin işlendiği gün istasyona geldiğini ve bağırarak "Ben adam öldürdüm" dediğini aktardı.

YAŞAM 21.01.2020, 09:43 21.01.2020, 09:48
Cinayette yeni gelişme: "Adam öldürdüm" diye bağırdı!

Bitlis'te "Medrese Hocası" veya "Şeyh" olarak tanınan Abdülkerim Çevik cinayetinde yeni bir gelişme yaşandı.

Abdülkerim Çevik, önceki gün uğradığı silahlı saldırı neticesinde öldürülmüştü. Çevik'e silahlı saldırıda bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alınan Yakup Şeflekçi (37) çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Şeflekçi, verdiği ifadede olayın nasıl gerçekleştiğini ve nedenini anlattı.

Hürriyet'ten Musa Kesler'in haberine göre, petrol istasyonu işleten Yakup Şeflekçi’nin iddiasına göre Abdülkerim Çevik, kendisinin alacak-verecek problemi yaşadığı bir kişi ile arasında aracılık yapıyordu. İkili arasındaki problemi değerlendiren Abdülkerim Çevik, Yakup Şeflekçi’nin karşı tarafa 150 bin lira ödemesi gerektiğine yönelik karar aldı. Fakat bu karar, Yakup Şeflekçi’yi memnun etmedi. İfadesinde Abdülkerim Çevik’in bu paranın kendisine getirilmesini istediğini ileri süren Yakup Şeflekçi, "Bu haksız bir talepti, şüphelendim." ifadesini kullandı. 

Haberde, güvenlik birimlerine göre Yakup Şeflekçi'nin akıl sağlığının yerinde olmadığı izlenimini vermek istediği bildirildi. Yakup Şeflekçi'nin önceden uyuşturucu madde kullandığı ve bulundurduğu gerekçesiyle işlem gördüğü belirtilen haberde, Abdülkerim Çevik ile bu kötü alışkanlıklarını bırakması amacıyla telkin ve terapi anlamında görüşmeleri olduğu kaydedildi. 

Yakup Şeflekçi'nin cinayet günü Abdülkerim Çevik ile görüşmek için medreseye gittiği ve medresede bir süre sohbet ettiği aktarılan haberde, Yakup Şeflekçi'nin sohbete ara vererek dışarı çıktığı ve tabancasını alıp yeniden geldiği bildirildi. O sırada tek başına olan Abdülkerim Çevik, Yakup Şeflekçi’nin tabancasını görünce müdahale etmek istedi ancak kolundan vuruldu. Daha sonra da arkasından vurularak yaşamını yitirdi. 

"Kendi kendine senaryolar uyduruyordu"

Bir istasyon çalışanı, patronu Yakup Şeflekçi’nin son dönemlerde garipleştiğini ve kendi kendine senaryolar uydurduğunu belirtti. Polise ifade veren çalışan, şunları söyledi:

"Patronum Yakup Şeflekçi’nin amcasının oğlu iflas etti ve piyasaya borçlandı. Güroymak’tan A.D.’nin bizim istasyona 20 bin lira borcu vardı. A.D. patronumun amcaoğlundan da 150 bin lira alacaklıydı. A.D. parayı, patronum da istiyordu. Bu borç nedeniyle A.D. ve Yakup Şeflekçi aracı olarak Abdülkerim Çevik'in yanına gittiler."

"Adam öldürdüm deyince ciddiye almadım"

Abdülkerim Çevik'in Yakup Şeflekçi'yi haklı gördüğünü kaydeden çalışan, "150 bin lira borcu ödemesi gerekmediğini söyledi. Ancak 'Bu alacaktan A.D. biraz fedakârlık yapar ve geri kalan parayı Yakup öderse iyi olur' tavsiyesinde bulunmuş. Bunun üzerine Yakup sinirlenmiş." ifadelerini kullandı.

Çalışan, cinayetin işlendiği gün Yakup Şeflekçi'nin istasyona geldiğini aktararak, "Bağırarak 'Ben adam öldürdüm' dedi. Patronum son zamanlarda kafasından senaryolar uyduruyordu. Hatta 2-3 gündür de 'Tatvan'da darbe olacak’ diyordu. Bu nedenle 'Adam öldürdüm' deyince kendisini ciddiye almadım. Patronum uyuşturucu da kullanırdı." dedi. 

Yorumlar (0)