Cinayet işlemek için il değiştirdi!

Konya’nın Yunak ilçesinde çalışan ve bir süredir kayıp olarak aranan şahsın cinayete kurban gittiği ortaya çıkarken, katil zanlısı cesedin yerini ekiplere gösterdi.

YAŞAM 09.03.2021, 14:26 10.03.2021, 09:28
Cinayet işlemek için il değiştirdi!

Konya’nın Yunak ilçesinde kaymakamlıkta çalışan ve kayıp olarak aranan kişinin cinayete kurban gittiği ortaya çıkarken, katil zanlısının gösterdiği yerde ceset bulundu.

6 Mart’ta İstanbul’dan Konya’nın Yunak Emniyet Müdürlüğünü arayan N.B. isimli kadın, Yunak’ta ikamet eden eşi Hekim Bingöl (49) ile en son 5 Mart akşamı telefonla görüştükleri esnada, eşinin kapısının çalındığını, kapatması gerektiğini söyleyip, telefon görüşmesini bitirdiğini ifade etti.

N.B. ise görüşmeden sonra eşinden bir daha haber alamadığını söyledi. 

Polis ekipleri ihbar üzerine Hekim Bingöl'ün oturduğu eve gidip, şahsın aracının olduğunu ancak evde kimsenin bulunmadığını tespit etti.

130 saatlik görüntü kaydı izlendi

Hekim Bingöl’ün için soruşturma başlatan Yunak İlçe Emniyet Amirliği ekipleri, adresin çevresi ile Yunak ve Çeltik ilçelerinden elde edilen 130 saatlik kamera kaydını an be an takip etti.

İncelenen görüntülerde Bingöl'ün evinin önüne 5 Mart akşamında 78 HS 880 plakalı bir aracın geldiği, araçtan inen bir şahsın Bingöl’ü çağırmasıyla evinden çıkan Hekim Bingöl’ün araca bindiği görüldü. Yunak ilçesinden Polatlı istikametine geçiş yaptığı görüntülerde tespit edilen aracın, İstanbul’da Ali Ş.’ye ait olduğu anlaşıldı.

Yasak aşk mı?

Kameralardan Ali Ş.’nin çöp konteynerine bir şey attığını tespit eden ekipler, konteynerde yapılan incelemede Bingöl'e ait telefonun ele geçirdi. Bunun üzerine ise şüpheler Ali Ş. üzerinde yoğunlaştı. Araştırmalarda, Bingöl ile Ali Ş.’nin eşinin yaklaşık 1 sene önce İstanbul’da aynı iş yerinde çalıştığı ve ikili arasında bir ilişki olduğu iddiası gün yüzüne çıktı.

İstanbul’da askeri personel olarak görev yapan Ali Ş. Yunak İlçe Emniyet Amirliği ekiplerince İstanbul’da gözaltına alınıp apar topar Konya’ya getirildi.

Cesedin yerini gösterdi

Ali Ş., Cinayet Bürosu ekiplerince yapılan sorgulamada cinayeti itiraf etti. Katil zanlısı, boğazı ve ensesinden bıçaklayarak öldürdüğü Bingöl'ün Eskişehir'in Sivrihisar ilçesine bağlı Aydınlı köyüne 2 kilometre mesafede açık arazide üzerini molozlarla kapattığı cesedini de ekiplere gösterdi.

Ali Ş. emniyetteki işlemlerinin ardından tutuklanarak adliyeye sevk edildi. Ardından Ali Ş., tutuklanarak cezaevine götürüldü.
 

Yorumlar (0)