Çin'den İzmir'e geldi, koronavirüs paniği yarattı!

İzmir'den iş seyahati için Çin'e giden ve dönüşte ateş ve öksürük şikâyeti üzerine Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilen K.Ü. (30) için "koronavirüs" taşıyabileceği kuşkusu üzerine özel oda hazırlandı. Tetkiklerin ardından K.Ü.'nün "koronavirüs" taşımadığı tespit edildi.  

YAŞAM 27.01.2020, 13:08 27.01.2020, 13:14
Çin'den İzmir'e geldi, koronavirüs paniği yarattı!

İzmir'de koronavirüs paniği yaşandı.

İzmir'den iş seyahati için Çin'e giden ve 10 gün önce dönüş yapan K.Ü., dün gece ateş ve öksürük şikâyeti üzerine özel hastaneye gitti. "Koronavirüs" taşıyabileceği şüpheleri üzerine K.Ü., Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gönderildi. Özel sedye ile taşınan K.Ü. sağlık ekipleri tarafından hastaneye getirildi. Ekipler bu sırada özel kıyafet giydi. Hasta ve hasta yakınlarına maske dağıtıldı. Aynı zamanda, K.Ü. tek kişilik odaya alındı.

Yapılan tetkikler sonucu K.Ü.'nün iş için gittiği kentin virüsün ortaya çıktığı Vuhan'a 600 kilometre uzaklıkta bulunduğu ve burada "koronavirüs" vakasına rastlanmadığı tespit edildi. K.Ü.'de yüksek ateş belirlenmezken, solunum sıkıntısına da rastlanmadı. 

"Ateş ve solunum sıkıntısı bulgusuna rastlanmamıştır"

İzmir Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"27 Ocak 2020 tarihinden önce özel hastaneye, sonra Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne öksürük ve ateş yakınması ile başvuran bir hasta, burada önlem amacıyla tek kişilik odada gözlem ve tedavi altına alınmıştır. Hastanın 10 gün önce Çin'e iş seyahati yaptığı belirlendiğinden n-CoV hastalığı yönünden değerlendirilmesine karar verilmiştir. Hastanın, hastalığın görüldüğü Vuhan kentine 600 kilometre uzaklıktaki bir şehirde bulunduğu, bu şehirde n-CoV hastalığının görülmediği tespit edilmiştir. Hastanın yapılan muayenesinde ateş tespit edilmemiş, solunum sıkıntısı bulgusuna rastlanmamıştır."

Söz konusu açıklamada, tanı için gerekli numunelerin alınarak referans laboratuvarına ulaştırıldığı da kaydedildi.
 

Yorumlar (0)