Çikolata kabının içerisine gizlenen plastik patlayıcılar Mardin’de yakalandı 

Suriye’den Mardin’e kaçak giren teröristin çantasındaki tıraş makinesi, şarj aleti, kek ve çikolata kabının içerisine yerleştirilmiş 812 gram patlayıcı ele geçirildi. 

YAŞAM 22.06.2021, 10:25 23.06.2021, 09:18
Çikolata kabının içerisine gizlenen plastik patlayıcılar Mardin’de yakalandı 

Türk polisi, terör örgütü mensuplarına göz açtırmamakta kararlı. Yapılan operasyonlar ve alınan önlemler sayesinde bir patlayıcılı saldırı daha engellenmiş oldu. Suriye’den Mardin’e kaçak yollarla girdiği öğrenilen ve büyükşehirlerde bir eylem için patlayıcı madde aktarımı yapacağı saptanan terörist, kıskıvrak yakalandı. 

İzmir ve Mardin İl Emniyet Müdürlüklerinin ortaklaşa yürüttüğü operasyonda teröristin üstü ve çantası ayrıntılı şekilde arandı.  



Küçücük paketlerden 812 gram patlayıcı çıktı 

PYD/PKK unsuru olduğu belirtilen kişinin çantasında ve üzerinde yapılan aramalarda toplamda 812 gram patlayıcı ve bunların pilleri ile anahtar sistemi bulundu. Çantadaki bir kek ve 5 çikolata paketinin içine yerleştirilmiş 762 gram plastik patlayıcı olduğu ve kalan 50 gramın da şarj aleti içerisine yerleştirildiği ortaya çıktı. Teröristin çantasındaki tıraş makinesinin içinde ise anahtar sistemi ve 9 w pil bulundu. 

Terörist ve iletişimde olduğu 6 kişi gözaltına alındı. 

Yorumlar (0)