Çiğ köfteci kasten "koronavirüs" satarken yakalandı!

Koronavirüs taşıyan ve karantinada bulunması gereken çiğ köfteci, çiğ köfte satışı yaparken yakalandı.

YAŞAM 18.08.2020, 09:53
Çiğ köfteci kasten "koronavirüs" satarken yakalandı!

"Allah seni bildiği gibi yapsın" dedirten olay Kırklareli'nde yaşandı. Covid-19 (yeni tip koronavirüs) tespit edildiği için karantina zorunluluğu bulunan ve kendisini evinde izole etmesi tebliğ edilen çiğ köfteci, hiçbir şey yokmuş gibi günlük yaşamına devam ederken, dükkanda satış yaptığı sırada yakalandı.

Kırklareli'nin Balkan Caddesi'nde yeni tip koronavirüs (Covid-19) testi pozitif çıkan bir esnafın dükkânını açtığı ve hiçbir şey olmamış gibi satış yaptığı ihbarını alan 155 Polis ve 112 Acil Sağlık ekipleri bölgede çalışma yaptı.

Polis ve sağlık ekipleri yaptıkları kontrollerde M.A. isimli bencil esnafın yeni tip koronavirüs (Covid-19) tanısı sebebiyle izolasyonda olması gerektiğini saptadı.

Toplumun sağlığını hiçe sayan esnaf M.A, evine götürülmek üzere ambulansa bindirildiği sırada sarf ettiği sözler yenilip yutulacak türden değildi. M.A, "hiçbir yerinin ağrımadığını, ağrısının sızısının olmadığını, ateşinin çıkmadığını" söyleyerek cehaletin boyutunu ortaya koydu. M.A, satış yaptığı tespit edilmesine rağmen polis ve sağlık ekiplerine "satış yapmadığı, dükkana bir şeyler almaya geldiği ve hemen eve gitmeyi düşündüğü" yönünde onlarca yalan sıraladı.

Çiğ köfte satışı üzerinden günde onlarca insana koronavirüs bulaştırabileceği değerlendiren M.A, her bir hastanın koronavirüs tedavisi onbinlerce lirayı bulmasına rağmen, karantina tedbirlerine uymadığı gerekçesiyle 3150 lira ceza ile kurtardı.

Yorumlar (0)