Çığ felaketinde son durum: 3 müfettiş görevlendirildi!

Van'ın Bahçesaray ilçesinde meydana gelen çığ felaketi nedeniyle başlayan arama kurtarma çalışmalarına olumsuz hava şartları sebebiyle ara verildi. Görentaş Jandarma Karakolu ekipleri, olumsuz hava şartları sebebiyle sivil araçların bölgeye gitmesine izin vermiyor. Öte yandan, iki çığ faciasını soruşturmak üzere 3 mülkiye müfettişi görevlendirildi.

YAŞAM 07.02.2020, 10:38 07.02.2020, 12:35
Çığ felaketinde son durum: 3 müfettiş görevlendirildi!

4 Şubat günü Van-Bahçesaray kara yolunun 33. kilometresinde bir minibüsün üzerine çığ düşmüştü. AFAD, UMKE başta olmak üzere çok sayıda ekibin toplam 300'ü aşkın personelle yürüttüğü arama-kurtarma çalışmaları sırasında ikinci bir çığ faciası daha yaşanmıştı. 

İki çığ felaketinde yaşamını yitirenlerin sayısı dün 3 kişinin daha cesedinin bulunmasıyla 41 oldu. 84 kişi ise yaralandı.

Çığın düştüğü Karabet Tüneli'ne 4 kilometre mesafede bulunan bölgede, çığ altındaki bir itfaiye erini arama kurtarma çalışmalarına başlandı. 

Çalışmalara ara verildi

Arama kurtarma ekipleri, sabah saatlerinde çığ faciasının yaşandığı bölgeye gitti. 

Ekipler, çığ altındaki itfaiye erinin bulunması amacıyla çalışmaya başladı. Fakat olumsuz hava şartları nedeniyle çalışmalara ara verildi. 

Valilik tarafından yapılan açıklamada, ekiplerin bölgeden ayrıldığı ifade edildi.

Açıklamada, hava koşullarının düzelmesinin ardından bölgeye gidecek ekipler tarafından arama çalışmalarına yeniden başlanacağı kaydedildi. 

Ekiplerin bölgeye en yakın jandarma karakolunda beklediği duyuruldu. 

Sivil araçlara izin verilmiyor

Görentaş Jandarma Karakolu ekipleri, Van-Bahçesaray yolu üzerinde yoğun güvenlik önlemi alarak, olumsuz hava şartları sebebiyle sivil araçların bölgeye gitmesine izin vermiyor.

Bölgede etkili olan yoğun kar ve tipi sebebiyle görüş mesafesi 10 metreye kadar düştü. Bu nedenle vatandaşlar, araçlarıyla güvenli bölgede bekliyor.

Müfettişler görevlendirildi

Öte yandan, iki çığ faciasını soruşturmak üzere 3 mülkiye müfettişi görevlendirildi. 

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Van – Bahçesaray karayolu Karabet geçidi mevkiinde 4 ve 5 Şubat tarihlerinde yaşanan 2 çığ hadisesini bütün yönleriyle araştırmak, soruşturmak üzere İçişleri Bakanlığınca 3 Mülkiye Müfettişi görevlendirilmiştir." ifadeleri kullanıldı.

Yorumlar (0)