Cezevinden izinli çıkmıştı! Çakmağı altın diye sattı

Mersin'de bir vatandaşa çakmağı külçe altın olarak satan iki kişi, polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Söz konusu kişilerden birinin cezaevinden izinli olarak çıktığı tespit edildi.

YAŞAM 26.11.2020, 11:35 26.11.2020, 12:03
Cezevinden izinli çıkmıştı! Çakmağı altın diye sattı

Mersin'de yaşayan 65 yaşındaki H.K.'nin yanına eski Devlet Hastanesi yakınlarında peş peşe iki kişi geldi. Birbirlerinden habersizmiş gibi davranan iki kişiden biri, külçe altına sahip olduğunu belirterek, bunu H.K.'ye uygun bir fiyata satabileceğini söyledi. Diğer kişi ise H.K.'ye kendisini kuyumcu olarak tanıtarak, para vermesi halinde altının kârına ortak olabileceğini ifade etti.

Bunun üzerine yaşlı adam, külçe altını 3 bin 700 Türk Lirası karşılığında satın aldı. Kuyumcuya giderek külçe altını gösteren H.K.'ye bunun "altın görünümlü çakmak" olduğu söylendi. Bunun üzerine H.K. polis karakoluna giderek, söz konusu kişileri şikâyet etti. 

Polis ekipleri, hemen harekete geçerek olayın yaşandığı yerdeki bütün güvenlik kameralarını incelemeye aldı. H.K.'ye külçe altın diye altın görünümlü çakmak satan kişilerin M.Ş.Ç. ve M.Ç. oldukları belirlendi. Polis ekipleri, bu kişilerin adresine yönelik operasyon düzenledi. Kardeş oldukları öğrenilen M.Ş.Ç. ve M.Ç. polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

M.Ş.Ç.'nin daha önce de sarı jelatinle kapladığı bir mermeri külçe altın olarak sattığı, söz konusu dolandırıcının cezaevinden izinli olarak çıktığı tespit edildi. 

M.Ş.Ç. ve M.Ç.'nin emniyette ifade vermelerinin ardından adliyeye gönderildikleri, daha sonra da çıkarıldıkları mahkeme tarafından ev hapsi cezasına çarptırıldıkları öğrenildi. 

Ayrıca, M.Ş.Ç. ve M.Ç.'nin 65 yaşındaki H.K.yi dolandırdığı anlara ilişkin görüntüler de ortaya çıktı. Görüntülerde, M.Ş.Ç. ve M.Ç.'nin yaşlı adamın koluna girdiği ve altın görünümlü çakmağı satmaya çalıştıkları fark edildi. H.K.'nin çakmağı alması üzerine M.Ş.Ç. ve M.Ç.'nin oradan hızlı bir şekilde uzaklaştığı, dolandırıldığını fark eden yaşlı adamın da söz konusu kişilerin arkasından koşmaya başladığı görüldü.

Yorumlar (0)