Cezaevinden izinli olarak çıkıp Konya’ya hırsızlık yapmaya gittiler!

İzmir’de izinli olarak cezaevinden çıkarak Konya Seydişehir’de hırsızlık için bir eve giren 2 şüpheli ve onlara yardım eden 2 kişi polis tarafından kıskıvrak yakalandı.

YAŞAM 08.02.2021, 14:15 09.02.2021, 13:41
Cezaevinden izinli olarak çıkıp Konya’ya hırsızlık yapmaya gittiler!

İzmir’de cezaevinden izinli olarak çıkan ve kiralık bir araçla Konya Seydişehir’e gelen Mehmet İ. ve doğan K., Alaylar 1 mahallesinde bulunan bir apartmana girdi.

Komşular beş katlı apartmanın zemin katında ev sahibi olmasına karşın durumu görerek polise bildirdi.

Gözcüler haber verince kaçmaya başladılar

İhbarın ardından polis ekipleri olay yerine geldi. Çevredeki gözcüler vasıtasıyla polislerin geldiğini haber alan Mehmet İ. ve Doğan K. isimli kişiler kaçmaya başladı.

Ekipler civardaki lojmanlar bölgesine kaçan şüphelileri kovalayarak, iki şüpheliyi Nevzat Akbaş caddesinde yakalayıp gözaltına aldı.

Kaçarken attıkları iddia edilen telefon bulundu

Şüphelilerin evden çaldıkları ve kaçtıkları esnada attıkları öne sürülen bir cep telefonu da polis tarafından tespit edildi.

Polisler kendilerine F.V. ve U.D. adlı kadının yardımcı olduğunu söylemesinin ardından iki şahsı gözaltına aldı.

İki şüpheli tutuklandı

Şüpheliler emniyetteki işlemlerinin bitmesinin ardından hastanede sağlık kontrolünden geçirildi ve adliyeye sevk edildi.

Şüpheli şahıslardan Mehmet İ. ve Doğan K. çıkartılmış oldukları mahkemece tutuklanıp cezaevine gönderildi. F.V. ve U.D. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Yorumlar (0)