Cezaevindeki eski PKK'lıdan annelere mektup!

Bölücü terör örgütü PKK'dan kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan "Cesur" kod adlı eski örgüt mensubu, HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan annelere destek olmak için cezaevinden mektup yazdı. Eski örgüt mensubu, mektubunda bölücü terör örgütünün "halkın değerlerine" nasıl saldırdığını anlattı.

YAŞAM 05.04.2020, 11:26
Cezaevindeki eski PKK'lıdan annelere mektup!

Kirli yüzünü gördükleri PKK/KCK'dan kaçan teröristler, gerçekleri anlatmaya devam ediyor.

Bölücü terör örgütü PKK/KCK'dan kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan "Cesur" kod adlı eski örgüt mensubu, cezaevinde yazdığı mektupta örgütün kirli yüzünü ortaya koydu.

Yakın zamanda bölücü terör örgütü PKK'dan kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan "Cesur" kod adlı tutuklu, HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan annelere destek amacıyla cezaevinden mektup yazarak terör örgütünün "halkın değerlerine" nasıl saldırdığını döktü.

"Hedef, İslam'dan uzaklaştırmak"

Bölücü terör örgütü PKK'nın sözde üst düzey mensuplarının gençleri kandırarak dağa getirdiğini vurgulayan tutuklu, mektubunda şunları yazdı:

"Özellikle sözde üst düzey yöneticiler, hakikatten kopmuş, toplumsal anlayışı olmayan, toplumun tüm değerlerini suistimal eden, Allah inancını ve dini değerleri yok sayan kafir topluluğudur. Zorla ya da kandırarak örgüte götürdükleri gençleri 'eğitim' faaliyeti adı altında yozlaştırmayı ve zihinlerini yıkayarak İslam'dan uzaklaştırmayı hedefliyorlar."

Çukur ve barikatları anlattı

Mektubunda çukur ve barikat olaylarını da anlatan tutuklu, ifadelerini şu şekilde sürdürdü:

"Kürt halkında toplumsal bilinç gelişmiş, özellikle çukur ve barikat zamanında halkımız, PKK'nın kirli yüzünü görmüştür çünkü PKK terörü, Kürt halkının evlerinin önüne mayınlar döşemiş, evlerini yıkmış ve canlarına kastetmiştir. Hiçbir zaman PKK'lı, Kürt halkı için mücadele etmemiştir. Aksine binlerce Kürt'ü de katletmiştir."

"Aile kavramını yok etmek istiyorlar"

Bölücü terör örgütü PKK'nın eğitim faaliyetlerinde sosyal yapının çökertilerek Kürt vatandaşların aile yapısına darbe vurulmaya çalışıldığını kaydeden tutuklu, "Aile bağlarını ve aile sevgisini yok etmek ya da zayıflatmak için 'aile' kavramını köleliğin sembolü olarak zihinlere aşılamaya çalışıyorlar." değerlendirmesinde bulundu.

Diyarbakır annelerine seslendi

PKK tutuklusu, mektubunda dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan annelere de şöyle seslendi:

"Sizin zorlu şartlar altında verdiğiniz mücadele herkese umut olmuş, kanla beslenen terör lanetini de hüsrana uğratmıştır. Sizlerin onurlu ve haklı direnişinizi basından takip ediyorum. Ne kadar yüce duygulara ve güçlü bir iradeye sahip olduğunuzu da herkes gibi ben de görüyorum. Evlat nöbetinde olup da çocuklarına kavuşan değerli anneleri görünce emin olun ki ben de sizin kadar seviniyorum çünkü ben de PKK teröründen kaçıp önce Allah'a, sonra devletime ve milletime sığınmış bir terör mağduruyum. Siz annelerin verdiği mücadelenin yanında olduğumu da tüm inancım ve samimiyetimle belirtmek istiyorum."

Yorumlar (0)