Cezaevinde arta kalan yemekler, sokak hayvanlarının besin kaynağı oldu

Edirne Açık Ceza İnfaz Kurumunda hükümlü ve personellerden kalan yemekler, sokak hayvanlarının beslenmesi amacıyla kullanılıyor.

YAŞAM 03.04.2021, 13:08 04.04.2021, 10:03
Cezaevinde arta kalan yemekler, sokak hayvanlarının besin kaynağı oldu

Cezaevinde, personellerden ve hükümlülerden arta kalmış olan yemekleri, Bir El Bin Nefes Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yağmur Islattı ve yönetim kurulu üyesi Fitnat Şebnem Dağ ile birlikte cezaevi çalışanlar birlikte değerlendirerek, her gün çok sayıda sokak köpeğini bu yemeklerle besliyor.

“Bütün insanlığın sorumluluğu”

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Edirne açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Fatih Şahin, sokak hayvanlarının bütün insanlar gibi yiyecek, tedavi ve barınma gibi temel ihtiyaçları olduğunu ifade etti.

Pandemi sürecinde özellikle, sokak hayvanlarının ihtiyaçlarının karşılanmasının bütün insanların sorumluluğu olduğuna dikkat çeken Fatih Şahin, bu kapsamda kurum olarak üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye çalıştıklarını dile getirdi. 

Arta kalan yemeklerin çöpe atılması yerine sokak köpeklerine geri döndüğüne vurgu yapan Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kurumumuzdaki tutuklu, personel ve hükümlüler için günlük 1000 kişilik yemek çıkarılıyor. Bu yüzden yemekten arta kalanlar bazen sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği ile bazen de kurum olarak sokak hayvanlarının beslenmesi için kullanılıyor. Bu kapsamda bizimle birlikte işbirliği yapan sivil toplum kuruluşlarına teşekkürlerimi iletiyorum. Sokak hayvanlarının ihtiyaçlarının karşılanması içinde kurum olarak elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz.

“Herkesin duyarlı olmasını istiyoruz”

Bir El Bin Nefes Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Fitnat Şebnem Dağ da konuyla ilgili açıklama yaparken kamu kurumlarından teslim aldıkları arta kalan yemeklerle sokak köpeklerinin ihtiyaçlarını karşıladıklarını ifade etti. Dağ, açıklamasına şöyle devam etti:

"Salgın süreci, sokak hayvanlarını da en az insanlar kadar etkiledi. Biz de bu sokak hayvanlarının aç kalmaması ve etkilenmemesi amacıyla çaba sarf ediyoruz. Her gün bu cezaevinden alınan yemeklerle çok sayıda hayvanı beslenme ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Bu kapsamda bütün kurumların söz konusu cezaevi gibi duyarlı olmalarını bekliyoruz. Canlıların daha çok bakıma ve ilgiye ihtiyacı var.”







Yorumlar (0)