Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından personel alımı ilanı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, merkez ve taşra teşkilatlarında görev yapacak 383 personel alacak. İşte personel alımına dair detaylar...

YAŞAM 31.12.2022, 10:41 02.01.2023, 09:22 Hakan Öksüz
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından personel alımı ilanı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, personel alım ilanı yağacağını duyurdu. Söz konusu ilan, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer aldı. Aktarılan bilgilere göre bakanlığın merkez ve taşra teşkilatlarında görev yapacak 383 personel alınacak.

Alım yapılacak kadrolar açıklandı

Alım yapılacak kadrolar da açıklandı. Merkez teşkilatında görev yapmak üzere 74 çevre ve şehircilik uzman yardımcısı, 25 müfettiş yardımcısı ve coğrafi bilgi sistemleri uzman yardımcısı alınacak. Taşra teşkilatı için ise 220 milli emlak uzman yardımcısı ve 30 milli emlak denetmen yardımcısı alımı yapılacak. Öte yandan İklim Değişikliği Başkanlığının da 20 iklim değişikliği uzman yardımcısı alacak.

Başvurular nereden yapılacak?

Edinilen bilgilere göre personel alım süreci, iki aşamalı olacak. Alımlar, yazılı ve sözlü sınavların sonucuna göre yapılacak. Başvuruda bulunmak isteyen adaylar, işlemlerini e-Devlet ya da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının internet sitesinden yapabilecek. Personellerde aranan nitelikler, yazılı ve sözlü sınava dair detaylar ile müracaat tarihleri, Bakanlığın internet sitesinde paylaşılacak.

Yorumlar (0)