Çetin kış şartlarında besicilerin zorlu mesaisi devam ediyor

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde sert geçen kış dönemine rağmen besiciler, 2 kilometre kızaklarla taşıdığı otlarla hayvanlarını beslemeye çalışıyor. 

YAŞAM 25.01.2022, 14:40 26.01.2022, 13:11
Çetin kış şartlarında besicilerin zorlu mesaisi devam ediyor

Bingöl genelinde etkisini hissettiren kar yağışı, kırsal bölgede besicilik ile geçimini sağlayan vatandaşların işlerini sıkıntıya sokuyor. 

Mesai, zorlu şartlara rağmen sürüyor

Karlıova ilçesine 25 kilometre uzaklıktaki Kaynarpınar köyündeki besicilerin büyük bir bölümü, kar yağışının zaman zaman 1 metreyi bulmasına rağmen her gün 2 kilometre kızaklara yüklediği otlarla hayvanlarını beslemek için uğraşıyor. Köyde yaşayan ve baba mesleği besiciliği yıllardır devam ettiren 4 çocuk babası 42 yaşındaki Fazlı Gürgen, her gün erken saatlerde uyanarak mesaiye başlıyor. 100 küçükbaş hayvanı bulunan Gürgen, günde birçok defa hayvanlarını kar üzerinde otlatmak için yaz döneminde biçtiği otları kızağa yüklüyor ve taşımasını 2 kilometre boyunca yapıyor.



Kış koşullarının sıkıntılı geçmesine rağmen geçim kaynağının hayvancılık olduğunu belirten Gürgen, ''Sabahın erken saatlerinde kalkıp hayvanlarımıza yem ve ot veriyoruz. Öğle vaktinde 1-2 km uzaktaki otları kızaklara yükleyip taşıyoruz. Saat 11.00-12.00 gibi hayvanları yeniden içeri koyuyoruz. Öğle saatlerinden sonra yeniden yem vererek dinlenmeye çekiliyoruz. Kışın çetin geçtiği için bu bölgede yaşamak zor. Bu sene iklim şartları daha da zor. Geçim kaynağı olduğu için zevkle yapıyoruz” değerlendirmesini yaptı.

Yorumlar (0)