Cesedi morgdan aldı, acile götürdü

Şanlıurfa'da babalarının hayatını kaybettiğine inanmayan çocukları, cesedi morgdan alarak müdahale edilmesi için acil servise götürdü.

YAŞAM 10.08.2019, 17:45 10.08.2019, 17:53
Cesedi morgdan aldı, acile götürdü

Şanlıurfa'da yolcu otobüsünün kazası sonucu 56 yaşındaki Yılmaz Kırmızısaç yaşamını yitirdi. Çocukları, babalarının ölüm haberini alarak morga koştular. Müdahale yapılmadığını iddia eden çocuklar, cesedi morgdan çıkararak cenaze aracı ile yeniden acile götürdü.

Söz konusu kaza, Şanlıurfa'nın Karaköprü ilçesi GAP Bulvarı yakınlarında meydana geldi. A.G. kontrolündeki 05 AL 004 yolcu otobüsü, bulvarda karşıya geçmeye çalışan Yılmaz Kırmızısaç'a (56) çarptı.

Kırmızısaç, kazada ağır yaralandı. Olay yerine giden 112 acil servis ekipleri tarafından Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Kırmızısaç yaşamını yitirdi.  

Doktorların müdahale etmesini istediler

Aile bireyleri, acı haberin verilmesinin ardından hastane morguna koştular. Morg görevlisi eşliğinde babalarının cansız bedenini gören ancak şok yaşayan Kırımızısaç ailesi, babalarının cesedini cenaze aracına yükleyerek yeniden hastane aciline götürdü.

Doktorların hayatını kaybeden Yılmaz Kırmızısaç'a müdahale etmesini isteyen aile bireyleri, sağlık personelleri ve polis arasında arbede çıktı. Uzun süre hastane acil kapısında bekletilen Yılmaz Kırmızısaç’ın cenazesi, polisin araya girmesiyle otopsi işlemleri için Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu Morguna kaldırıldı. 

"İhmalin olduğunu düşünüyoruz"

Babasının ölüm haberini polisten aldığını ve hastaneye koştuğunda da kendisinin morga yönlendirildiğini kaydeden Emrah Kırmızısaç, “Şimdi babama otobüs çarpmış ve vefat etmiş. Bu haberi tam ölümünden 2 saat sonra polisten aldık. Müdahale nasıl oldu, hastanede müdahale yapıldı mı bilmiyoruz. Babamın cenazesini morga göndermişler. Biz de cenazeyi tekrar hastane aciline getirdik. Tekrar müdahale edilmesini istiyoruz. Burada bize saldırıyorlar. Biz bir ihmalin olduğunu düşünüyoruz." diye konuştu.

Yılmaz Kırmızısaç'ın cenazesi, otopsi işlemlerinden sonra defnedilmek üzere yakınlarına teslim edildi. 

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Yorumlar (0)