Cesedi 6 ay sonra kıyıya vurdu!

Aydın'da 6 ay önce kaybolan balıkçının cesedi 6 ay sonra kıyıya vurdu.

YAŞAM 30.08.2020, 15:08
Cesedi 6 ay sonra kıyıya vurdu!

Aydın ilinin Bozdoğan ilçesinde Önder Gülhan isimli 45 yaşındaki balıkçı baraj gölüne avlanmak için teknesi ile açıldıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamamış, aylarca yapılan aramalarda kayıp balıkçıya ulaşılamamıştı.

45 yaşındaki kayıp balıkçı Önder Gülhan'ın cesedi, 6 ay sonra kıyıya vurmuş hâlde bulundu.

Alınan bilgilere göre, Aydın ilinin Bozdoğan ilçesinde bulunan Kemer Baraj Gölü kenarında küçük bir balıkçı işleten 45 yaşındaki Önder Gülhan, 16 Şubat 2020 Pazar günü saat 17.00 civarlarında 3 arkadaşıyla beraber gezinti ve avlanma için baraj gölüne açılmıştı.

Arkadaşlarıyla birlikte birkaç saat gölde tekne ile gezen Önder Gülhan, arkadaşlarının isteği üzerine kıyıya yanaşmış ve arkadaşlarını karaya bıraktıktan sonra "ben biraz balık tutup geleyim" diyerek teknesiyle yeniden göle açılmıştı.

Akşam eve dönmeyen ve kendisinden haber alamayan Önder Gülhan’ın yakınları, birlikte gölde gezinti yapan arkadaşlarına Önder Gülhan'ın nerede olduğunu sormuş, tek başına göle açıldığı yanıtını alınca da Aydın İl Jandarma Komutanlığına giderek yardım istemişlerdi. 

Jandarma ekipleri kayıp balıkçıyı bulmak için arama kurtarma çalışması başlatmış, Jandarma ekiplerine Muğla Emniyet Müdürlüğü Su Altı Şube Müdürlüğünden gelen uzman dalgıçlar destek vermişti.

Havadan da jandarma helikopteriyle yapılan ve 21 gün süren arama çalışmalarında Önder Gülhan’a ulaşılamayınca arama çalışmaları noktalanmıştı.

Bugün sabah saatlerinde bir vatandaş, baraj gölünü kullanarak Akyaka Mahallesi’ndeki zeytinliğini sulamak için bahçesine gidince kıyıda yüzüstü yatar vaziyette bir erkek cesedi buldu.

Durumu jandarmaya bildiren vatandaş, ekipler gelinceye kadar cesedin başında bekledi.

Kısa sürede bölgeye gelen jandarma ekipleri, kıyıya vuran erkek cesedinin 6 ay önce kaybolan 45 yaşındaki balıkçı Önder Gülhan’a ait olduğunu değerlendirirken, kesin sonucun yapılacak teşhis ve otopsinin ardından belli olacağı bildirildi.

Yorumlar (0)