Ceren Damar'ın katiline savcılıktan ret!

Akademisyen Ceren Damar cinayetinde ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Hasan İsmail Hikmet'in, duruşmayı takip eden stajyer avukat Y.G. hakkında "Savunma hakkımı kısıtladı" gerekçesiyle yaptığı suç duyurusunu savcılık reddetti.

YAŞAM 24.02.2020, 11:48 24.02.2020, 13:07
Ceren Damar'ın katiline savcılıktan ret!

Araştırma Görevlisi Ceren Damar Şenel, 2 Ocak 2019 tarihinde sınavda kopya çekerken yakaladığı öğrencisi Hasan İsmail Hikmet tarafından önce 2 el silahla vurulmuş, daha sonra da 17 kez bıçaklanarak öldürülmüştü. 

Sanık Hikmet ve avukatı Vahit Bıçak’ın yaptığı şikayetlere ilişkin savcılık kararını verdi.

"Savunma hakkıma müdahale etti"

Soruşturma dosyasına göre sanık Hikmet, duruşmayı takip eden stajyer avukat Y.G. hakkında "Adli yargılamayı etkilemeye teşebbüs" suçlamasıyla suç duyurusunda bulundu. Hikmet, suç duyurusunda, "Y.G.’nin hem kendisinin savunma hakkına müdahale ettiğini hem de avukatının savunma görevini yerine getirmesini engellediğini" öne sürdü.

Stajyer avukat Y.G. de yazılı olarak verdiği savunmasında, "Ankara Barosu’nun TODAM görevlendirmesiyle duruşmada izleyici bölümünde duruşmayı takip ettiğini, duruşmaya herhangi bir dahlinin olmadığını, herhangi bir söz de almadığını" kaydetti.

Savcılık takipsizlik kararı verdi

Savcılık, Hikmet’in şikayetiyle ilgili takipsizlik kararı verdi. 28 Ocak tarihli kararda "Her ne kadar şüpheli hakkında adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs suçundan soruşturma başlatılmış ise de şüphelinin atılı suçu işlediğine dair soyut iddia dışında delil elde edilmediği anlaşılmıştır" ifadeleri kullanıldı.

Hikmet’in, Damar ailesi adına davayı izleyen 26 avukat hakkında yaptığı suç duyurusuna ilişkin soruşturma sürüyor.

Yorumlar (0)